Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Skanska suunnittelee kerrostaloa Tampereen keskustaan – rakennuksen katolle tulossa kattopuutarha

Rakennusyhtiö Skanska suunnittelee Tampereen keskustaan 10-kerroksista asuinrakennusta. Aleksanterinkadun ja Kyttälänkadun kulmaan suunniteltuun rakennukseen olisi tulossa noin sata asuntoa. Korttelin kaavaluonnos on nyt nähtävillä ja etenee seuraavaksi asemakaavaehdotukseen.

Sisäpihalle on suunniteltu korttelin yhteistä viherpihaa ja katolle viherkattoa sekä kattopuutarhaa. Aleksanterinkadun puoleiseen päätyyn on suunniteltu muraalitaideaihe, jossa on viitteitä alueen vanhaan historiaan.

Hankkeen suunnittelua viedään eteenpäin yhdessä Pohjantähti Oy:n kanssa, jonka toimistorakennus sijaitsee nyt tontilla. Elinkaarensa päähän tullut toimistorakennus puretaan ja sen betonisille runkorakenteille kuten pilareille, palkeille ja ontelolaatoille pyritään löytämään uusi elämä.

– Betonielementtien purku ja uudelleenkäyttö on osa Tampereen yliopiston Re-Create-tutkimushankkeen pilottia, jossa Skanska toimii yhtenä kumppanina. Uudelleen käytetyn betonielementin hiilijalanjälki on vain murto-osa uuden vastaavan tuotteen hiilijalanjäljestä, joten päästövähennysten potentiaali on huomattava, Skanskan tulosyksikön johtaja Toni Tuomola toteaa tiedotteessa.