Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhelinkierrätysfirma tuo kauppakeskuksiin automaatteja, johon voi myydä vanhan iPhonen ja ostaa kunnostetun tilalle – Yksi avattu Tampereella

Kunnostettuja iPhone-puhelimiä myyvä suomalainen Swappie tuo kauppakeskuksiin Pohjoismaiden ensimmäiset puhelinautomaatit.

Puhelinautomaatilla voi kierrättää vanhan älypuhelimen ja vaihtaa sen uudenveroiseksi huollettuun iPhone-puhelimeen.

Ensimmäiset automaatit sijaitsevat Turussa, Tampereella ja Vantaalla.

Automaatille voi jättää vanhan älypuhelimen, saada siitä hyvityksen ja vaihtaa sen Swappien uudenveroiseksi huoltamaan iPhoneen. Automaatille voi tuoda myös rikkoutuneita puhelimia, jolloin Swappie hoitaa niiden kierrätyksen.

Uudenaikaiset automaatit lanseerataan ensi alkuun kolmessa kauppakeskuksessa eri puolilla Suomea: Turun Skanssissa, Tampereen Koskikeskuksessa sekä Vantaan Myyrmannissa.

– Tällä hetkellä vain noin 20 prosenttia vanhoista puhelimista päätyy Suomessa kiertoon. Kuitenkin valtaosa älypuhelinten päästöistä (83 prosenttia) syntyy valmistuksesta, kuljetuksesta ja ensimmäisen vuoden käytöstä. Vaihtamalla kunnostettuun iPhoneen säästää sekä rahaa että luontoa, sanoo Swappie Suomen maajohtaja Minttu Rautiainen tiedotteessa

Automaatit on valmistanut israelilainen Cellomat.. Cellomatin patentoitu, tekoälyä hyödyntävä ja pilvipohjainen automaatti mahdollistaa puhelinten nopean ostamisen, vaihtamisen ja myynnin.

Automaatti tarkistaa välittömästi vanhan puhelimen kunnon ja varmistaa IMEI-tunnistuksen avulla, ettei laite ole varastettu. Puhelinten oikeudellinen tila tarkistetaan kansainvälisesti kootusta CheckMEND-tietokannasta ja mustalle listalle joutuneet puhelimet palautetaan heti.

Automaattiin jätetyt käytetyt iPhonet matkaavat eteenpäin Swappien tehtaalle, jossa ne kunnostetaan taas uudenveroisiksi ja laitetaan myyntiin Swappien verkkokauppaan, myymälöihin tai puhelinautomaatteihin.

Kaikilla automaateista ostetuille puhelimilla on samat palautusehdot kuin Swappien verkkokaupassa, sisältäen 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeudet sekä 12 kuukauden takuun.