Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijälle EM-hopeaa – Suomen joukkueelle kolme mitalia

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijä Pihla Kaivo-oja, 19, on voittanut alle 22-vuotiaiden Euroopan mestaruushopeaa Kroatian Porečissa.

Tamperelainen kohtasi 50-kiloisten sarjan loppuottelussa Italian Giordana Sorrentinon. Naiset tunsivat toisensa entuudestaan viime syksyn harjoitusleiriltä, mutta kohtasivat nyt ensi kertaa kilpakehässä.

Viime kesänä Tokion olympialaisissa Italiaa edustanut Sorrentino aloitti ottelun vahvasti ja suomalaista aktiivisemmin, vieden ensimmäisen erän pistein 4-1. Toisessa erässä Kaivo-oja sai myös hyviä osumia perille, mutta tarkasti iskenyt italialainen piti hallinnan. Kolmanteen erään suomalainen lisäsi aktiivisuutta, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Näyttävät osumat olivat italialaisen eduksi ja hän voitti ottelun lopulta tuomariäänin 4-1.

– Yritin lähteä painostamaan ja hakea osumat pitkillä suorilla. Se ei tänään toiminut, italialainen oli tarkempi ja liikkui hyvin alta pois, Kaivo-oja summaa otteluaan tiedotteessa.

Vuosi sitten Kaivo-oja voitti uransa ensimmäisen arvokilpailumitalin, kun alle 22-vuotiaiden EM-kehästä Italiasta tuli pronssia. Nyt mitalin väri kirkastui Kroatiassa.

– Kokonaisfiilikset kisoista on todella hyvät ja tavoitteena ollut mitalin kirkastaminen saavutettiin. Kyllä se hyvältä tuntuu ottelun jälkeisen harmituksen jälkeen, Kaivo-oja iloitsee.

Suomen joukkueen kokonaissaldo kilpailuista oli kolme mitalia, kun Kaivo-ojan hopean lisäksi Tampereen Voimailuseuran Vilma Viitanen ja Viipurin Nyrkkeilijöiden Naiimo Bulhan iskivät pronssia.