Terveystalo avaa Tampereelle unen erikoisyksikön

Terveystalo avaa Tampereelle Fokus Unen erikoisyksikön. Tavoitteena on tukea työikäisten työkykyä tarttumalla uniongelmiin aiempaa nopeammin ja tehokkaammin, yhtiö tiedottaa.

– Unettomuudesta on puhuttu suomalaisten kansantautina jo 1990-luvun lopulta. Nyt koronapandemian aikana huonolaatuisen unen ja unihäiriöiden merkitykset ovat korostuneet entisestään. Huonolaatuinen uni lisää riskiä sairastua COVID-19:aan ja toisaalta Long COVID -oireita kehittyy helpommin ihmisille, jotka nukkuvat huonosti tai liian vähän. Unella on myös valtava merkitys työssä jaksamisen kannalta, sillä tutkimusten mukaan unihäiriöt heikentävät ihmisten työtehoa jopa kahdeksalla prosentilla ja aiheuttavat keskimäärin 1–2 viikkoa sairauspoissaoloja, Terveystalon Fokus Unen erikoisyksikön lääketieteellinen johtaja ja unilääketieteen asiantuntija, professori Markku Partinen kertoo.

Tampereen lisäksi uuneen keskittyviä erikoisyksiköitä toimii Turussa, Jyväskylässä sekä Oulussa. Fokus Unen erikoisyksikkönä toimiva Helsingin uniklinikka on ollut osa Terveystaloa keväästä 2021 lähtien.

– Noin vuoden sisään yli sata työterveys- ja sairaanhoitajaamme on kouluttautunut univalmentajiksi. Uniapneatutkimuksia teemme jo yli 60 toimipisteessämme. Tampereelle 22. maaliskuuta avattu yksikkö on uusin Fokus Unen erikoisyksikkömme, jossa on nyt mahdollista tutkia ja hoitaa myös vaikeista unihäiriöistä ja väsymyksestä kärsiviä potilaita. Kaikki tämä tähtää siihen, että voimme Terveystalossa hoitaa unihäiriöitä entistä tehokkaammin, Partinen kertoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut