Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Henkilöratapiha, päärata, valtatie 9, ratikan jatko, lähijunaliikenne... – Pirkanmaalta lähetettiin toivelista valtion ensi vuoden budjettiin

Kilpailukykyiset yhteydet, työvoiman saatavuus, osaamisen ennakointi ja vihreä siirtymä ovat esillä Pirkanmaan tavoitteissa valtion vuoden 2023 talousarvioon.

Maakuntahallitus hyväksyi maanantaina pidetyssä kokouksessaan Pirkanmaan budjettitavoitteet. Kärkihankkeet on käsitelty yhdessä maakunnan muiden edunvalvontatoimijoiden kanssa.

Pirkanmaan liitto valmistelee vuosittain budjettitavoitteet valtion seuraavan vuoden talousarvioon ja lisätalousarvioihin – sekä hallituskausittain hallitusohjelmatavoitteet ja mahdolliset välitarkastelutavoitteet.

Venäjän Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksellä on vaikutusta budjettitavoitteiden täydentämiseen ja tarkentamiseen. Valtioneuvoston asettama varautumisen ministerityöryhmä muodostaa laaja-alaista tilannekuvaa kriisin vaikutuksista, arvioi vaikutuksia erityisesti talouteen ja huoltovarmuuteen ja linjaa tarvittavien toimien käynnistämisestä ja resurssien suuntaamisesta.