Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Meripelastusseura myönsi Vuoden turvallisuusteon Tampereelle – "Vaikuttanut merkittävästi vapaaehtoisten miehistöjen turvallisuuden parantamiseen"

Suomen Meripelastusseura on myöntänyt Vuoden 2021 turvallisuusteko -nimityksen Tampereen pelastusaseman turvallisuusvastaava Tero Isotalolle. Perusteluiden mukaan Isotalon "vahva sitoutuminen raportointikulttuurin kehittämiseen on vaikuttanut merkittävästi vapaaehtoisten miehistöjen turvallisuuden parantumiseen".

Vuonna 2021 Tampereen aseman turvallisuushavaintojen määrä kasvoi merkittävästi ja myös tehtyjen havaintojen laatu parani nopeasti kauden aikana.

Turvallisuuskulttuurin kehittäminen on pitkäkestoista, jatkuvaa toimintaa. Se edellyttää yhteistyötä ja vaatii aseman kaikkien vapaaehtoisten sitoutumista. Tuloksia ei kuitenkaan voida saavuttaa ilman ”moottorina” toimivaa henkilöä. Tero Isotalo on onnistunut sitouttamaan aseman toimihenkilöistä koostuvan ydinryhmän kehittämään aseman turvallisuusraportointia.

– Turvallisuusraportoinnin onnistunut käyttöönotto ja raportoinnin esteiden voittaminen ei ole yksinkertainen tehtävä: uusien toimintatapojen jalkauttaminen, raportointikulttuurin luominen ja muutosvastarinnan hallinta edellyttävät sitoutumista, sitkeyttä ja uskoa asiaan, sanoo Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg tiedotteessa.

Turvallisuushavaintojen sekä havaittujen ongelmien käsittely on parantanut selkeästi turvallisuuskulttuuria Tampereen asemalla. Lisäksi Isotalon työn tuloksia voidaan hyödyntää valtakunnallisesti Meripelastusseuran 60 pelastusasemalla.