Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten käyttäisit 50 000 euron edestä kirkollisverovaroja? Tampereen seurakunnat pyytää ehdotuksia

Tampereen seurakunnat pyytää tamperelaisilta ehdotuksia, mihin kirkollisverovaroja voisi käyttää. Ehdotuksia voi tehdä Tampereen seurakuntien verkkosivuille avatulla lomakkeella.

Ehdotuksia kerätään 15. toukokuuta 2022 saakka, jonka jälkeen ehdotukset liitetään seurakuntayhtymän vuoden 2023 toiminta- ja taloussuunnitteluun. Alustavasti vuodelle 2023 on varattu noin 50 000 euron määräraha osbu-hankkeiden toteuttamiseen.

– Osallistuva budjetointi edustaa Tampereen seurakuntien strategian mukaista kokeilukulttuuria, jossa tamperelaisia kuullaan ja heidän osallistumistaan talouden ja toiminnan ideointiin ja toteuttamiseen mahdollistetaan, kertoo yhtymäjohtaja Tapani Rantala.

Osallistuvan budjetoinnin ehdotuslomakkeessa on myös kohta, johon hankkeen ehdottaja voi kertoa, minkälaisia lapsi- ja ympäristövaikutuksia hankkeella olisi.

Tampereen seurakunnat käyttää osallistuvan budjetoinnin mallia nyt toista kertaa. Viime vuonna saatujen ehdotusten pohjalta on käynnistetty 11 hanketta, joita aletaan toteuttaa tänä vuonna. Näissä hankkeissa keskitytään erityisesti nuoriin ja nuoriin aikuisiin sekä diakonian kohteisiin.

– Näitä asioita Tampereen seurakunnissa halutaan edistää, ja näihin myös saimme ehdotuksia, sanoo Rantala.

Yksi tänä vuonna alkavista hankkeista on Forum-teatteriprojekti, joka toteutetaan yhteistyössä Tampereen Teatterin ja Draamaräätälit-osuuskunnan kanssa. Osallistuvasta budjetista saatiin rahaa myös nuorten palkkaamiseen kesätöihin kasvatuksen alalle ja diakoniaan. Lisäksi toteutettavien asioiden listalla on nuorten aikuisten kahvila.

Ehdotuksia voi tehdä täällä: tampereenseurakunnat.fi/osbu