Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valtuustoaloite: Oppilaat eivät enää mahdu Takahuhdin kouluun – "Tilaongelma on ratkaistava nopeasti"

Takahuhdin koulun ahtauteen ja hankaliin joukkoliikenneyhteyksiin etsitään ratkaisua valtuustoaloitteella. Kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) jättää aiheesta aloitteen valtuustolle maanantaina.

Aloitteessa esitetään, että Tampereen kaupunki etsii nopeita ratkaisuja.

– Kyseeseen voi tulla esimerkiksi siirtokelpoisen tilan sijoittaminen koulun läheisyyteen. Mikäli päädytään peruskorjauksen aikaistamiseen, pitää koulun vakava tilaongelma joka tapauksessa nopeasti ratkaista, aloitteessa todetaan.

Vanhempien mukaan koulun kaikki pienetkin aputilat on jo otettu opetuskäyttöön. Tästä syystä kouluun on vanhempien mukaan jouduttu tekemään ylisuuria luokkia, koska ylimääräisille luokille ei ole enää tilaa.

Ahtaus on aloitteen mukaan johtanut myös siihen, että osa koulun liikuntatunneista joudutaan pitämään muilla kouluilla. Siirtymiä koulujen välillä tapahtuu päivittäin.

– Opettajien viesti oli, että nykyiset yhteydet ovat riittämättömät, ja olisi ensiarvoisen tärkeää, että bussilinjat palautettaisiin toimimaan sujuvasti koululta lähiliikuntapaikkoihin ja takaisin, Dündar-Järvinen kirjoittaa.

Aloitteessa todetaa, että siirtymisen liikuntapaikoille pitäisi sujua kohtuullisessa ajassa niin, ettei suurin osa tunnista kulu matkustamiseen, vaan itse liikkumiseen.

Siirtymät sujuivat aiemmin paremmin, kun käytössä olivat toimivat joukkoliikenneyhteydet Kaukajärvelle, Kauppiin, Vehmaisiin ja Kalevan uintikeskukselle.