Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se varmistui: tässä hallissa pelataan jääkiekon MM-kisoja Helsingissä

Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon ottelut ja kaksi neljännesfinaalia pelataan Helsingin jäähallissa, kertoo Jääkiekkoliitto tiedotteessaan. Alunperin ottelut piti pelata Hartwall Arenalla. Pasilan hallissa kiekkokisoja ei järjestetä, koska hallin omistajat ovat EU:n pakotelistalla Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Helsingin jäähalliin eli Nordikselle mahtuu 8 200 katsojaa. Viime viikolla kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi, että kaikki halukkaat mahtuvat sinne seuraamaan otteluita. Niitä pelataan lähes 30.

Jääkiekkoliitto kertoo tiedotteessaan, että se tiedottaa alkuviikolla, miten pelipaikan muutos vaikuttaa lipunmyyntiin. Lipun jo ostaneille tulee alkuviikolla asiasta myös henkilökohtainen sähköpostiviesti.

– Vuonna 1966 avattu Helsingin jäähalli toimii miesten jääkiekon MM-kisojen näyttämönä neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran miesten MM-kisoja pelattiin Nordenskiöldinkadulla vuonna 1974 ja viimeisimpänä ovat vuoden 1991 MM-kisat. Vuonna 2016 Helsingin jäähallissa pelattiin nuorten jääkiekon MM-kisojen otteluita, sanoo tiedotteessa pääsihteeri Hietanen.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt, että Venäjän olympiakomitean joukkue ja Valko-Venäjä eivät voi osallistua MM-kisoihin.

Heidän paikkansa saavat seuraavina miesten maailman rankingissa olevat Ranska ja Itävalta. Ranska korvaa Venäjän olympiakomitean joukkueen A-lohkossa Helsingissä ja Itävalta korvaa Valko-Venäjän B-lohkossa Tampereella.

Otteluohjelma pysyy muutoin ennallaan.

Jääkiekon MM-kilpailut pelataan 13.–29. toukokuuta. Niiden pääpaikkana on Tampereen uusi jäähalli Nokia-areena, jossa pelataan koko kisojen ajan. Suomi pelaa ottelunsa Tampereella.

Helsingissä otteluja nähdään 13.–25. toukokuuta.