Palanut kiinalainen palaa Prismaan... ja ehkä pian taas omaankin paikkaan keskustassa – "En vieläkään tiedä palon syttymissyytä..."

Ruoka: Mitä kuuluisalle kiinalaisravintolalle tapahttui tulipalon jälkeen?

Moni hieraisi varmasti silmiään lukiessaan uutista Kalevan Prisman maaliskuussa avautuvasta ravintolakadusta, jonka yksi uusi toimija on Golden Unicorn. Yli 30 vuotta Tampereella toimineesta kiinalaisravintolasta ei ollut kuulunut mitään sen jälkeen, kun sen Hallituskadun ravintolatilassa syttyi tulipalo elokuun 2021 alussa.

– En vieläkään tiedä palon syttymissyytä ja poliisihan lopetti tutkimukset jo alkusyksystä ja totesi, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, ravintoloitsija Danni Ma sanoo maaliskuussa 2022.

Kalevan Prisman Golden Unicorn ei suinkaan ole perhefirman ensimmäinen ravintola-avaus surullisen tulipalon jälkeen.

Danni Ma perusti miehensä kanssa jo vuoden 2021 alkupuolella Valley Cong Oy:n, jotta ruoantoimitus ja ravintolatoiminta ovat eri nimen alla. Nyt Valley Congilla on Valley-ravintola Åkerlundinkatu 8:n katutasossa, jossa aikoinaan oli Tredun opetusravintola.

– Voimme käyttää kumpaakin merkkiä Golden Unicorn ja Valley. Teimme tästä ravintolasta Valleyn, koska ravintola ei ole sisustukseltaan kovin aasialainen. Ihmiset näkevät Golden Unicornin aivan erilaisena kuin tämä on, Danni Ma naurahtaa.

Valley on ollut auki jo syyskuusta. Toistaiseksi se on lounasravintola, mutta suurin piirtein toukokuussa tarjolla on myös iltamenu sekä brunssia. Ravintola on siitä lähtien auki myös viikonloppuisin ja terassikin pitäisi olla käytössä.

Tarkoitus on löytää Golden Unicornille uusi, noin 30-40 asiakaspaikan ravintolatila jostakin päin Tampereen keskustaa.

– Tarkoitus on löytää Golden Unicornille uusi, noin 30-40 asiakaspaikan ravintolatila jostakin päin Tampereen keskustaa, Danni Ma kertoo.

Korona-aika iski pahasti Golden Unicorniin, kuten lähes kaikkiin alan toimijoihin, keväällä 2020. Myynnissä tapahtui Danni Man mukaan erittäin paha lasku jo ennen kuin korona rantautui Suomeen, sillä Golden Unicornille tärkeitä aasialaisturisteja ei enää alueelle tullut.

Yrittäjät käyttivät runsaasti omia säästöjään saadakseen pidettyä työntekijät töissä ja kehittivät uusia bisnesmalleja. Danni ja hänen miehensä aloittivat jo viime vuonna yhteistyön S-ryhmän ja Keskon kanssa ja Golden Unicornin nimellä varustettu tuotteita löytyykin niiden myymälöistä.

– Otimme yhteyttä Business Tampereeseen, joka kehotti ottamaan yhteyttä Tampereen kaupunkiin, jolta pian kuulimmekin tästä Åkerlundinkadun talosta.

– Meillä olikin jo elokuun 2021 lopussa käytössämme kolmannessa kerroksessa oleva keittiö, Danni Ma muistelee.

Hän on miehensä kanssa hyvin kiitollinen kaikille tahoille, jotka auttoivat heitä pääsemään jaloilleen kauhean vuoden 2021 jälkeen ja opastivat löytämään uuden ravintolatilan.

– Tukea meille ulkomaalaisille on tullut todella monilta suomalaisilta tahoilta, Danni Ma iloitsee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut