Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppahalliin tulossa suurremontti, jonka suunnittelukin kestää 3 vuotta – "Tavoitteena on saada aikaan tunnelmaltaan tuttu, mutta toiminnoiltaan, tiloiltaan ja tekniikaltaan nykyaikaistettu Kauppahalli"

Tampereen kaupunki käynnistää ensi kuusta lähtien Kauppahallin kiinteistön perusparannuksen suunnittelun.

Suunnitteluvaihe kestää kolme vuotta, ja sen aikana valmistellaan 120-vuotiaan arvokiinteistön ensimmäinen kattava perusparannus. Remontti on tarkoitus toteuttaa vuosina 2025–2027.

Suunnitteluvaiheen alkaessa kerätään ideoita ja näkemyksiä siitä, millainen on tulevaisuuden Kauppahalli. Sen jälkeen tehdään kiinteistön tarveselvitys sekä hanke- ja toteutussuunnittelu. Perusparannuksen sisältö ja toteutustapa konkretisoituvat suunnittelun aikana.

Tampereen Kauppahalli on 1899 rakennettu arvokiinteistö, mikä tekee siitä rakennushankkeena poikkeuksellisen vaativan kohteen. Tämän vuoksi kiinteistön perusparannuksen suunnittelu aloitetaan jo nyt ja siihen käytetään normaalia hanketta enemmän aikaa.

– Kauppahalli on suojeltu rakennussuojelulailla, mikä asettaa riman korkealle sekä suunnittelussa että toteutuksessa, kertoo kiinteistöpäällikkö Teemu Alavenetmäki Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Perusparannuksen ja sen suunnittelun tavoitteena on saada aikaan tunnelmaltaan tuttu, mutta toiminnoiltaan, tiloiltaan ja tekniikaltaan nykyaikaistettu Kauppahalli. Mittava perusparannus on mahdollisuus tarkastella Kauppahallin ideaa ja tiloja uusin silmin sekä vaikuttaa sen houkuttelevuuteen myös tulevaisuudessa.

Suunnitteluvaihe aloitetaan selvittämällä, millainen Kauppahalli olisi kiinnostava kohde yrityksille, asiakkaille ja vierailijoille myös tulevina vuosikymmeninä ja miten nämä asiat voidaan ottaa kiinteistön uudistamisessa huomioon.

– Nyt voimme kehittää Kauppahallia tulevaisuuden trendejä, asiakkaiden toiveita, yritysten tarpeita ja uusia liikeideoita vastaavaksi, mutta sen historiaa kunnioittaen, kiteyttää hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen tiedotteessa.

Syksyllä 2022 suunnittelua jatketaan tarveselvityksellä, jonka jälkeen edetään kohti hanke-ja toteutussuunnittelua. Suunnitteluvaihe kestää kokonaisuudessaan noin kolme vuotta.