Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Perinteinen tamperelainen matkanjärjestäjä siirtyy kaupassa osaksi suuryritystä – "Perheyhtiönä meille oli tärkeintä varmistaa paras mahdollinen ympäristö..."

Tamperelainen matkanjärjestäjä Matkapojat on liittynyt yrityskaupassa osaksi Elämys Groupia.

Asiasta tiedotettiin tänään.

Kaupan myötä syntyi toimialan suurin suomalainen yksityinen yritys. Elämys Group -konserniin kuuluvien yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto ennen covid-pandemiaa oli yli 55 miljoonaa euroa. Yhtiön tavoite on ylittää tuo liikevaihtotaso jo kuluvan vuoden aikana, ja sadan miljoonan euron raja vuonna 2024. Elämys Group työllistää kaupan jälkeen 90 matkailun ammattilaista. Konsernin brändejä ovat muun muassa Elämysmatkat, OK-Matkat, Matka-Agentit ja liikematkayhtiö Menestys.

Matkapojat jatkaa toimintaa omalla brändillään eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia.

– Perheyhtiönä meille oli tärkeintä varmistaa paras mahdollinen ympäristö kehittää Matkapoikia. Elämys Group on moderni kotimainen matkailuyhtiö, joka jakaa intohimomme ja arvomme. Elämys on hyvä ostaja rakastamallemme Matkapojat-brändille ja olemme innoissamme päästessämme kehittämään entistä suurempaa matkailuyhtiötä yhdessä, Matkapoikien toimitusjohtaja Ari Penttilä kertoo tiedotteessa.

– Matkapoikien brändi ja osaaminen ovat ryhmä- ja lähimatkoissa vertaansa vailla. Voimme nyt täydentää tätä yhtälöä entistä laajemmalla matkatarjonnalla sekä alan uusimmalla teknologialla. Matkapoikien matkoilla on matkustanut vuosien varrella sadat tuhannet suomalaiset. Pääsemme nyt tarjoamaan heille aivan uusia elämyksiä, toetaa Elämyksen toimitusjohtaja Pasi Latva tiedotteessa.

Kaupan yhteydessä Elämys-konsernin osaomistajaksi tuli Penttilöiden perheyhtiö Matkaset Oy. Samassa osakeannissa Elämys Groupiin sijoittivat myös pääomasijoitusyhtiö Nordia Managementin uusi kasvurahasto Nordia Kasvu Ky, Saastamoisten perheyhtiö Takoa Invest sekä yksityishenkilöitä. Elämys Groupin enemmistöomistajina jatkavat pitkäaikaiset omistajat Jussi Viskari ja Aarni Kotilainen. Kerätyn rahoituksen myötä Elämys Groupin tase vahvistuu merkittävästi.