TTT:n vilkas syksy: ensi-iltoja tulossa peräti 10 – Tarjolla kansakunnan syntyä, 9/11-tulkintaa... ja pizzaa

Tampereen Työväen Teatteri tuo syksyllä näyttämöilleen peräti kymmenen ensi-iltaa, joista seitsemän on kotimaisia tai kansainvälisiä kantaesityksiä.

Odotetuin ensi-ilta on vuoden myöhässä TTT:n 120-vuotisjuhlavuoden huipentava käsikirjoittaja-ohjaaja Sirkku Peltolan, käsikirjoittaja Heikki Salon ja säveltäjä Eeva Kontun suurmusikaali Momentum 1900.

Pariisin vuoden 1900 maailmannäyttelyn ja venäläistämistä vastustavien suomalaisten kansallistaiteilijoiden ympärille on vielä kiedottu perinteinen rakkaustarina.

Historiaan vie myös Kellariteatterissa kantaesityksensä saava teatterintutkija Hanna Suutelan kirjoittama musiikkipitoinen näytelmä TTT:n ensimmäisestä johtajasta Tilda Vuoresta, jonka ohjaa Tiina Puumalainen.

Syksyn ensi-illoista kaksi siirtyy tältä keväältä. Suuren näyttämön maailmanmenestysmusikaali Come from Away sijoittuu 9/11:n jälkimaininkeihin ja Eino Salmelaisen Berliinin taivaan perustuu Wim Wendersin ja Peter Handken klassikkoelokuvaan.

Muista Eino Salmelaisen näyttämön ensi-illoista kaksi on kantaesityksiä. Tuomas Parkkisen kansankomedia ja huvinäytelmä Paljon melua pizzasta kertoo pizzan saapumisesta Suomeen ja Veikko Nuutisen Vanhempainilta on kipeänhauska aikalaisdraama. Miltei maanlaajuisena yhteistuotantona tuotettu arvostelumenestys Aleksis Kivi saa Tampereen ensi-iltansa lokakuussa.

Kellariteatterissa nähdään Teatterin rouva Tildan lisäksi Liila Jokelinin toimintakomedia Action Hero ja Auvo Vihron ja teatterinjohtaja Otso Kauton ohjaama Tuolit.

TTT-Klubin uutuus Petra ja Jari Aholan parisuhdekomedia Tää on ihan perheestä. Seitsenhenkisen uusperheen vanhempina näyttelijäpariskunta on ammentanut aiheita omista ja tuttavien.

TTT

Syksyn 2022 ensi illat

6.9. Teatterin rouva Tilda, kantaesitys (Kellariteatteri)

7.9. Momentum 1900, kantaesitys (Suuri näyttämö)

13.9. Paljon melua pizzasta, kantaesitys (Eino Salmelaisen näyttämö)

20.9. Berliinin taivaan alla, ensi-ilta (Eino Salmelaisen näyttämö)

21.9. Come From Away, Suomen kantaesitys (Suuri näyttämö)

29.9. Tää on ihan perheestä, kantaesitys (TTT-Klubi)

12.10. Vanhempainilta, kantaesitys (Eino Salmelaisen näyttämö)

13.10. Action Hero, kantaesitys (Kellariteatteri)

26.10. Aleksis Kivi, Tampereen ensi-ilta (Eino Salmelaisen näyttämö)

Syyskuussa Tuolit, tarkka ensi-iltapäivä julkaistaan myöhemmin (Kellariteatteri)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut