Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella haalitaan työntekijöitä ravintola-alalle 4–5 kuukauden koulutuksella – " Yritys palkkaa suoraan opiskelijat hyvin suoritetun koulutuksen jälkeen"

Opiskelu: Ravintola-ala kaipaa uusia työntekijöitä. Heitä koulutetaan nyt pikavauhtia.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa (TAKK) on tänä vuonna alettu käyttää uusia keinoja, jotta ravintola-alalle saataisiin työntekijöitä.

Koronan vuoksi alalta on lähtenyt paljon työntekijöitä ja nyt heitä tarvittaisiin.

– Yrityksillä on voimakas työvoimatarve. Varsinkin tällä hetkellä, kun koronarajoitukset on purettu ja asiakkaat ovat palanneet hyvinkin nopeasti ravintoloihin, työntekijätarve on kova, sano TAKK:n koulutussuunnittelija Tapio Määttänen.

Ravintola-alalle koulutetaan tällä hetkellä muun muassa rekrytointikoulutuksilla. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen opiskelija työllistyisi suoraan yritykseen.

– Me koulutamme ja haemme opiskelijoita yrityksen kanssa yhdessä ja yritys palkkaa suoraan opiskelijat hyvin suoritetun koulutuksen jälkeen, Määttänen kertoo.

Koulutukset ovat lyhyitä, vain 4–5 kuukauden mittaisia. Sen jälkeen alan opintoja voi jatkaa oppisopimuksella.

– Me oppilaitoksena pyrimme vastaamaan tarpeeseen.

Tämän vuoden alussa TAKK:ssa aloitettiin kokonaan uusi koulutusmuoto, jossa opiskellaan verkko-opintoina tarjoilijan tai baarimestarin ammattitutkinto. Pelkästään videoluennoilla ei kuitenkaan ammattiin valmistu.

– Vaikka opinnot ovat verkossa ja tehtävät ja luennot Teamsin kautta, työssäoppiminen ja näytöt tehdään samalla tavalla kuin normaalissakin tutkinnossa, Määttänen sanoo.

Tammikuussa ensimmäistä kertaa alkaneeseen koulutukseen saatiin Määttäsen mukaan hyvin hakijoita. Seuraavan kerran verkkokoulutus alkaa elokuussa ja silloin odotetaan vielä suurempaa opiskelijamäärää.

– Tämä ei ole paikkasidonnainen ja monet kokevat verkossa toimimisen helpoksi. Oppilaitoksessa ei ole kuin yksi lähipäivä.

Määttäsen mukaan verkkokoulutuskin on lähtenyt tarpeesta.

– Ollaan saatu palautetta, että jos voisi olla mahdollista myös verkossa opiskella näitä asioita.