Taysille uudet valot varoittamaan ratikasta – "Alueella ollut tarvetta herättää varsinkin pyöräilijöiden huomiota"

Taysin alueelle Lääkärintien niin sanotun kumiylikäytävän kohdalle on otettu käyttöön jalankulkijoita ja pyöräilijöitä varten raitiotien varoitusvalot. Valomuutokset on tehty alueen liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

– Taysin alueella raitiotien ylityspaikan on todettu vaativan lisävaloja jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Alueella on ollut tarvetta herättää varsinkin pyöräilijöiden huomiota samasta suunnasta eli lännestä lähestyvän Ratikkaliikenteen osalta. Siksi raitiotien ylityspaikalle asennetaan niin sanotut varova-valot, suunnittelupäällikkö Ari Vandell kertoo tiedotteessa.

Näitä varoitusvaloja on asennettu Lääkärintien ylityskohdan molemmin puolin. Ratikalle tai autoliikenteelle ei Taysin alueella ole lisätty opastimia.

Kun ratikaka ei ole lähettyvillä, valo on pimeänä. Ratikan lähestyessä valo alkaa vilkuttaa punaista ja silloin on pysähdyttävä odottamaan. Valo vaihtuu punaiseksi, kun ratikka on kohdalla. Silloin raitiotietä ei missään tapauksessa saa ylittää.

Ratikan ohitettua ylityspaikan tai suojatien, valo vilkuttaa hetken, kunnes se sammuu ja ylitys ratikan osalta on turvallista. Sekaliikennekaduilla on aina varmistuttava myös siitä, että ylitys on autoliikenteen puolesta turvallista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut