Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikuriin rakennetaan yhteinen päiväkoti- ja koulutalo – Työt alkavat huhtikuussa

Ikurin päiväkoti- ja koulutalon rakentaminen alkaa huhtikuussa. Vanha koulutalo on purettu pois rakentamisen tieltä viime syksynä. Suunnitelman mukaan tilat ja osa piha-alueesta ovat käyttövalmiita elokuussa 2023 ja loput piha-alueesta myöhemmin syksyn aikana. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 10,7 miljoonaa euroa.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 16. maaliskuuta hankkeen toteutussuunnitelman ja toteutussopimuksen sillä edellytyksellä, että sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyy hankkeen käyttötalousvaikutukset. Rakennushankkeelle osoitettua määrärahaa esitetään nostettavaksi 755 000 eurolla vuoden 2023 talousarviovalmistelun yhteydessä.

Vanhan koulutalon tontilla nyt sijaitsevasta siirrettävästä Myllärin päiväkodista luovutaan kuten myös Länsi-Tesoman päiväkodista, kun uudet tilat valmistuvat Ikuriin.

Uudessa yksikerroksisessa rakennuksessa päiväkoti on mitoitettu 160 lapselle ja koulutilat esi- ja alkuopetuksen 150 oppilaalle. Tiloihin tulee myös Pirkanmaan Voimia Oy:n jakelukeittiö. Uudisrakennus on kooltaan 3 126 bruttoneliömetriä.

Päivähoidon tilat sijoittuvat rakennuksen pohjois- ja länsisivulle. Esi- ja alkuopetuksen tiloista tulee yhtenäinen kokonaisuus rakennuksen eteläosaan. Henkilökunta- ja hallintotilat ovat yhteisiä kaikille käyttäjille. Väestönsuojassa sijaitsevat henkilökunnan sosiaalitilat, kuten puku- ja pesutilat. Keittiö ja sen huoltoyhteys sijoittuvat rakennuksen itäsivulle.

Iltakäyttöön tarkoitetut tilat kuten eteinen, ruokasali ja sali aputiloineen ovat rajattavissa muista tiloista. Sali avautuu ruokasaliin/aulaan ja tilojen väliin tulee siirtoseinä. Ryhmätilat ja luokat on suunniteltu muuntojoustaviksi. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.