Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Länsi-Tampereen ja Ylöjärven bussilinjasto laitetaan uusiksi – Kommentoimaan pääsee jo kevään aikana

Kevään aikana Tamperen seudun joukkoliikenne Nysse aloittaa Länsi-Tampereen ja Ylöjärven linjastosuunnittelun vuodelle 2024, jolloin käynnistyy raitiotien toisen vaiheen liikennöinti Pyynikintorin ja Lentävänniemen välillä.

Samalla myös muiden läntisten alueiden bussipalvelu tarkistetaan vastaamaan alueille määriteltyä palvelutasoa.

Suunnittelun yhteydessä täsmennetään ja päivitetään periaatteet, jotka joukkoliikennelautakunta hyväksyi vuonna 2016 raitiotien vaikutusalueella joukkoliikennelinjaston suunnittelutyön pohjaksi.

Sekä suunnitteluperiaatteet että linjastotavoitteet on tarkoitus saada hyväksyttyä Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa loppukeväästä 2022.

Läntisen linjaston suunnittelutyö käynnistyy kevään aikana kaikille avoimella liikkumiskyselyllä, jolla kartoitetaan läntisen alueen liikkumistottumuksia ja -tarpeita.

Ensimmäinen linjastoluonnos valmistuu toukokuussa, ja sitä voi kommentoida Nyssen nettisivuilla koko kesän ajan. Saadun palautteen perusteella tehdään vaihtoehtoinen suunnitelma, josta kerätään edelleen palautetta. Lisäksi suunnitelmasta pyydetään viranomaislausunnot.

Kommenttien ja saatujen lausuntojen pohjalta julkaistaan vielä kolmas linjastoversio joulukuussa. Linjasto viimeistellään tammikuussa 2023, jonka jälkeen siitä tehdään päätös Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa.

Uudistetun läntisen linjaston palvelutasosta päätetään tammikuussa 2024 ja se otetaan porrastetusti käyttöön kesäkauden 2024 sekä talvikauden 2024–2025 aikana.

Ratikan reittiosuus Pyynikintori–Santalahti avataan syksyllä 2023, mutta sillä ei ole vielä merkittävää vaikutusta bussien palveluun.