Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ravintolakonkari avaa Tullintorille amerikanitalialaisen – "Don on mennyt manan maille, joten kehään astuu hänen amerikanserkkunsa Frank"

Uutuus: Ravintolakonkari Mirko Lännenpää avaa amerikanitalialaisen Tullintorille.

Kymmenen vuotta sitten vannoin, että ravintolatöihin en palaa.

Näin muistelee paikkansa Pirkanmaan osuuskaupan ravintola- ja ABC-liiketoiminnasta vastaavana toimialajohtajana tuolloin jättänyt Mirko Lännenpää. Ravintolakonkarilla oli takanaan jo pitkä työura osuuskaupan lisäksi muun muassa Hesburgerin viemisessä Baltian maihin.

Nyt hän on mukana avaamassa Tullintorille Frank Camillo -nimistä amerikanitalialaiseksi esittäytyvää ravintolaa.

– Ravintolat ovat minulle rakas bisnes, tarkentaa päätyönään Taplause-palautesovellusta pyörittävä Lännenpää.

Tarkalleen ottaen päätös ravintoloiden jättämisestä taakse oli mennyt puihin jo loppuvuodesta 2019. Päätöksen peruja Lännenpää on nyt yrittäjänä pyörittämässä kahdeksaa Pancho Villaa Tampereella, Valkeakoskella ja Hämeenlinnassa.

– Silloin loppuvuodesta 2019 ajattelimme, että Pancho Villa Hämeenkadulla on tulevaisuuden liiketoimintaa, kun ratikkaremontit olivat valmistumassa. Sitten tuli korona, naurahtaa Lännenpää.

Kymmenen vuotta sitten vannoin, että ravintolatöihin en palaa.

Pancho Villojen pyörittäminen jatkuu, mutta Frank Camillo on ravintokonsepti, jossa Lännenpäällä on mukana kaksi yhtiökumppania. Myös ravintolatoimintaan remontista vähitellen valmistuvalla Tullintorilla Lännenpäällä on vahva usko.

– Olemme viiden suuren hotellin keskellä lähellä ratikkareittiä ja Nokia-areenan ja Tampere-talon vieressä. Asiakasvirtojen pitäisi olla kunnossa ja keskusta siirtyy muutenkin tänne päin.

Frank Camillo on Lännenpäälle myös paluu ravintolauran juurille. Ensimmäinen alan työpaikka oli 1980-luvun lopussa Lännenpään isän omistamassa italialaistyylisessä Don Camillo -ravintolassa Lahdessa.

– Don on mennyt manan maille, joten kehään astuu hänen amerikanserkkunsa Frank, taustoittaa Lännenpää.

Frank Camillon amerikanitalialaisuus tarkoittaa sitä, että ruokalistalle tulee muun muassa pizzoja, pastaa ja pihvejä. Perinteisistä jenkkiherkuista listalla ovat ainakin mac and cheese ja fried chicken.

– Ruokakategorioita on paljon, mutta jokaiseen on valittu vain 2–3 parasta annosta. Annokset ovat hyviä ja yksinkertaisia ja pyrimme tekemään mahdollisimman paljon itse. Esimerkiksi focaccia leivotaan itse, kertoo ravintolapäällikkö Leena Niittynen.

Amerikanitalialaisuus näkyy myös sisustuksessa ja toimintatavassa. Pöydissä on itsestään selvästi punavalkoiset pöytäliinat. Myös syömisen sosiaalinen puoli on kiinteästi mukana.

– Esimerkiksi pasta-annokset ja muut ruuat tuodaan isommalle porukalle niin haluttaessa yhdessä isossa kulhossa, josta ruoka voidaan jakaa, kertoo Niittynen.

Juomapuolella on tarjolla muun muassa amerikkalaisia ja italialaisia viinejä ja oluita. Lounas tarjoillaan annoksina. Kaikissa annoksissa on kiinnitetty huomiota siihen, että odotusajat eivät veny.

– Emme ole silti pikaruokapaikka, vaan rento ruokaravintola, sanoo Lännenpää.

Ovensa Frank Camillo avaa vielä maaliskuun aikana.