Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi lisää aikoja pahoin ruuhkautuneisiin lupapalveluihin Tampereella – passien ja henkilökorttien hakijoita enemmän kuin koskaan

Sisä-Suomen poliisi lisää palveluaikoja pahasti ruuhkautuneisiin lupapalveluihin. Vapaita palveluaikoja on ollut tarjolla vasta useiden viikkojen päähän.

Sisä-Suomen poliisilaitos avaa Tampereella ja Jyväskylässä lupahallinnon tiloissa uusia palvelupaikkoja ja lisäksi useille poliisiasemille on tarjolla uusia palvelupäiviä poliisilaitoksen alueella.

Nyt avattavat lisäpalvelut ovat käytössä 15. huhtikuuta asti. Palveluita avataan porrastetusti viikon aikana, joten myös ajanvaraukseen niitä tulee näkyviin eri aikoihin viikon sisällä.

Passien ja henkilökorttien osalta on hyvä myös huomata, että asiakirjan saa hakemuksen jättämisen jälkeen 10 arkipäivän sisällä. Ruuhkat kohdistuvat siis asiakaspalveluun, ei asiakirjojen toimitusaikoihin.

Oletettavaa on, että myös lisäpalveluajat varataan nopeasti, koska uusien passien sekä henkilökorttien hakijoita on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan.

Ilman ajanvarausta voi palvelua saada ainoastaan kiireellisissä tilanteissa aamuisin vuoronumeroperiaatteella. Ilman ajanvarausta voidaan palvelua antaa vain rajoitetusti. Tämä koskee kaikkia toimipisteitä. Koska kaikki mahdolliset resurssit suunnataan nyt passi- ja henkilökorttien myöntämiseen, se voi tarkoittaa muiden lupahallinnon tehtävien osalta viivästyksiä.