Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnassa pääsee katsomaan tätäkin maisemaa Tammerkosken sillalta vuonna 1903 – Näin Tampereen taidemuseon teoksia pääsee selaamaan netissä

Tampereen taidemuseon kokoelmia pääsee nyt selaamaan verkossa.

Tampereen taidemuseo on avannut kokoelmilleen oman Finna-näkymän, jossa käyttäjät voivat hakea ja selailla kokoelmateoksia esimerkiksi tekniikan, valmistumisajan tai aiheen mukaan. Museon oma Finna-näkymä mahdollistaa myös erilaisten teoskokonaisuuksien esittelyn. Finnassa on julkaistu lähes viidensadan taideteoksen kuvat ja tiedot. Mukana on kaikille tuttuja teoksia, kuten Hämeensillan Pirkkalaisveistokset, mutta myös esimerkiksi Raatihuoneella esillä olevia maalauksia.

Näkymän etusivulla on tällä hetkellä kolme erilaista teemanostoa. Ensimmäinen kokonaisuus muodostuu Vuoden nuoriksi taiteilijoiksi valittujen taiteilijoiden teoksista, joita on kokoelmissa lähes 250 kappaletta. Teokset tarjoavat kiinnostavan katsauksen suomalaiseen nykytaiteeseen 1980-luvulta 2020-luvulle. Vuoden nuori taiteilija -tapahtuma sai alkunsa Tampereella vuonna 1984.

Toisena teoskokonaisuutena on Tampereen taidemuseon hallinnoimat ulkoveistokset. Julkaisua varten suuri osa ulkoteoksista valokuvattiin uudelleen. Finna-näkymällä korvattiin vanha Tampereen patsaat -sivusto, joten kokoelmateoksia koskeva tieto löytyy kätevästi yhdestä osoitteesta.

Kolmas teemakokonaisuus koostuu taidemitaleista. Suomen Mitalitaiteen Killan kokoelma on ainaistalletettu Tampereen taidemuseoon, joten mitalitaide on yksi museon kuvanveistokokoelmien painopisteistä.

Suomen Mitalitaiteen Kilta on järjestänyt perustamisestaan (1965) lähtien joka vuosi avoimen taidemitalikilpailun, jonka voittajaehdotus toteutetaan Killan vuosimitalina. Finnassa käyttäjät voivat tutustua niin sanottuun vuosimitaligalleriaan.

Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen