Kokkolalainen matkailuautokauppa laajensi Lempäälään – "Tämä alue on sellainen, missä on hyvä olla mukana"

Naapurit: Sijainti ratkaisi kokkolalaisen retkeilyautokaupan laajentumisen etelään.

Lempäälän autokauppakeskittymä kasvoi perjantaina jälleen, kun Realparkin alueelle avautui matkailuajoneuvoja myyvä Caravanlandia.

Yrityksellä on tähän asti ollut myymälä Kokkolassa. Lempäälän myymälä on nyt toinen. Lempäälään yrityksen houkutteli sijainti, kertoo toimitusjohtaja Mikko Sinisalo. Lähellä ovat niin Tampere, Hämeenlinna, pääkaupunkiseutu kuin Turkukin.

– Maantieteellisesti otollisessa paikassa, Sinisalo kuvailee.

Maantieteellisen sijainnin puolesta puhuvat massat.

– Kun miettii, missä ihmiset asuvat, sitä kautta on nähty, että tämä alue on sellainen, missä on hyvä olla mukana. Olemme hyvin menestyneet Kokkolassa ja on haluttu lähteä uusille alueille.

Lempäälän puolesta puhuu myös alue ylipäänsä: vieressä on Ideapark ja alueella on melkoinen autokauppakeskittymä.

Maantieteellisesti otollisessa paikassa.

– Tämä on alue, joka on viime vuosina kehittynyt vahvasti. Vastaavan tyyppiset liikket tuovat asiakasvirtaa, kun saa keskitettyä samalle alueelle paljon yrityksiä, Sinisalo sanoo.

2400 neliömetrin rakennuksessa on myymälän lisäksi myös huoltohalli. Myymälän puolella on vielä avauspäivänä hieman tyhjiä hyllyjä, joille on tulossa Sinisalon mukaan tärkeimpiä tarvikkeita, perusvarusteita ja viihdykkeitä, joita karavaanari voi tarvita.

Huolto on Caravanlandiassa jaettu kahteen osaan. Varsinaiseen huoltohalliin mahtuu kuusi isoa autoa. Hallissa huolletaan niin myyntiin tulevia autoja kuin asiakkaiden autoja. Sen lisäksi huollossa on niin sanottu fiksaushalli, jossa pestään myyntiin tulevat autot sisältä ja ulkoa.

– Jos on pientä fiksausta, se voidaan tehdä täällä, isommat korjaukset sitten huoltohallissa, Sinisalo sanoo.

Yhteensä Caravanlandia työllistää Lempäälässä 14 ihmistä.

Takapihalle on tulossa myös matkaparkkipiste, jossa karavaanarit voivat pysähtyä tyhjentämään wc:n ja saada sähköä.

Caravanlandia myy niin uusia kuin käytettyjäkin matkailuautoja, -vaunuja ja retkeilyautoja. Käytetyt tekevät tällä hetkellä kauppansa uusia paremmin, mutta Sinisalon mukaan tarkoituksena on nostaa uusienkin ajoneuvojen myyntiä.

Uskoa kasvuun on, sillä matkailuajoneuvojen suosio on kasvanut Sinisalon mukaan jo ennen koronaa. Koronapandemia teki kasvuun vielä oman lisänsä.

– Suomessa vuodesta 2019 vuoteen 2020 uusien ajoneuvojen rekisteröinnit kasvoivat 17 prosenttia ja vuodesta 2020 vuoteen 2021 rekisteröinnit kasvoivat 25 prosenttia, Sinisalo kertoo.

Eniten Suomessa suosiotaan ovat kasvattaneet Sinisalon mukaan retkeilyautot. Pakettiauton runkoon tehdyt retkeilyautot houkuttelevat Sinisalon mukaan myös sellaisia, joita eivät perinteisistä matkailuautoista ja camping-alueista ole innostuneet.

– Retkeilyautojen rekisteröinti kasvoi vuonna 2021 Suomessa 65 prosenttia, Sinisalo kertoo.

Retkeilyauton etuna on sen koko: pakettiauton runkoon tehdyllä autolla pääsee pienemmillekin teille kun isolla matkailuautolla.

– Se on enemmän seikkailunhaluisten juttu, Sinisalo kuvailee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut