Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Purettava korjaamohalli, Kauppahallin loossi ja liiketila Pyynikin uimahallissa – Tampereen kaupunki tarjoaa kolmea tilaa kulttuurikäyttöön ilmaiseksi

Tampereen kaupunki luovuttaa osan omistamistaan väliaikaisesti tyhjistä tiloista kulttuuritoimijoiden käyttöön maksutta.

Ensimmäiset kolme avoimeen hakuun tulevaa kohdetta ovat tyhjillään oleva ja purettava korjaamohalli piha-alueineen Kalevan Sarvijaakonkadulla , Tampereen Kauppahallin myyntiloossi ja Pyynikin uimahallin rakennuksessa oleva tyhjä liiketila.

Tampereen kaupunki tiedotti asiasta perjantaina.

Ennalta valitut tilat tulevat avoimeen hakuun ja valitut toimijat saavat käyttöönsä ne puoleksi vuodeksi, jonka jälkeen tilat siirtyvät muuhun käyttöön tai uudelleen avoimeen hakuun.

Tiloja voi käyttää työskentelyyn ja teosten valmistamiseen, teosten esittämiseen tai näyttelyihin, projektien toteuttamiseen tai avoimeen yhteisölliseen kulttuuritoimintaan. Tilassa tulee järjestää myös avoimia yleisötilaisuuksia vähintään yhtä monta kuin käyttökuukausia.

Valintoja tehdessä arvostetaan muun muassa ehdotetun konseptin sopivuutta tilaan, aika- ja paikkasidonnaisuutta, taiteilijoiden ja muiden kulttuuritoimijoiden työllistymistä ja ansaintamahdollisuuksien kehittymistä, pirkanmaalaisuutta sekä yhdenvertaisuuden ja kestävyyden arvoja.

Haku on auki 3. huhtikuuta asti. Valinnat toimijoista tehdään huhtikuun alkupuolella. Tilat saa käyttöön sopimuksen mukaan aikaisintaan vappuna ja ne ovat toimijoiden käytössä 15. lokakuuta.

Kulttuurin Välitilat on uusi toimintamalli jota on kehitetty osana hakua Euroopan kulttuuripääkaupunkihakua ja Tampereen kulttuuritilojen kehittämistyötä. Tavoitteena on kaupungin elävöittäminen, kulttuurin saavutettavuuden edistäminen ja kulttuuritoimijoiden toimintamahdollisuuksien parantaminen.