Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki käynnistää hankintamenettelyn nollakuidun poistoon Näsijärvestä Hiedanrannan ja Niemenrannan edustalta

Tampereen kaupunki etsii vuonna 2022 käynnistyvällä hankintamenettelyllä yritystä tai yritysryhmittymää toteuttamaan nollakuidun poiston Näsijärvestä Hiedanrannan ja Niemenrannan vesialueella. Nollakuitu on alueen aiemman selluntuotannon ajalta jäänyttä hienojakoista puuainesta.

Tampereen kaupungin tavoittelema toteutus sisältää suunnittelun, lupien hakemisen ja nostotyön suojauksineen. Myös nollakuidun poisvientiä ja jatkokäsittelyä hyötykäyttöön edellytetään. Työn tarkemmasta aikataulusta sovitaan erikseen.

Hankinnan eteneminen rakennusurakaksi edellyttää tarvittavien viranomaislupien saamista ja lainvoimaisuutta, joten nollakuidun nosto ja käsittely voi alkaa aikaisintaan vuonna 2023.

Lisäksi Tampereen kaupunginvaltuuston on myönnettävä tarvittava määräraha talousarviokäsittelyn yhteydessä. Alustavasti kaupungin taloussuunnittelussa on käytetty työlukuna 20 miljoonan euron kokonaiskustannusarviota.

Nollakuitu sijoittuu pääosiltaan vesialueella Sellupuiston edustalle. Nollakuitua ei ole parhaillaan rakenteilla olevan Näsisaaren kohdilla vaan nollakuitu sijoittuu kokonaisuudessaan saaren pohjoispuolelle.

Hankinnan etenemiselle ei ole vielä tarkkaa aikataulua, mutta ennakkoilmoitus on julkaistu ja hankintailmoitus tulee tänä keväänä. Osallistumishakemuksia odotetaan loppukesällä 2022. Yrityksille tarjotaan myös mahdollisuutta julkaista omia nollakuitua koskevia tutkimustuloksiaan ja suunnitelmiaan.