Tampere Rock City | Lasten hautausmaan Kevät tarjoaa uusia valoja ja värejä Klubilla – "Näiden biisien tekeminen on tuonut leveyttä ja syvyyttä koko bändin palettiin"

Melankoliaa: Lasten Hautausmaa on syvällä tunteissa.

Lasten Hautausmaa -yhtye perustettiin Kouvolassa vuonna 2013. Bändin viides albumi Kevät puolestaan äänitettiin vuosi sitten keväällä ja julkaistiin viime kuussa.

Orkesterin tahti on nykyaikaan ripeä, mutta onneksi se ei kuulu laadussa: Kevät on kuusikon laajakatseisin levy, jolla lämmin melankolia kohtaa suomalaisen uuden aallon syvimmän tatsin.

– Kevät-levyn myötä tuntuu, että ollaan otettu askel kohti uusia valoja ja värejä. Näiden biisien tekeminen on tuonut leveyttä ja syvyyttä koko bändin palettiin.

– Saimme tälle levylle vangittua parhaiten koko bändin osaamista ja näkemystä, bändin laulaja Kristiina Vaara selvittelee tuoretuotteen taustoja.

Kauan odotettu julkaisu lähettää koplan kaivattuihin live-tilanteisiin. Perjantaina Lasten Hautausmaa esiintyy Tullikamarin Klubilla.

– Odotamme keikoille pääsyä varmaan enemmän kuin koskaan tämän levyn myötä. Jännittää, millaisen vastaanoton biisit saavat, yhtyeen biisintekijä ja kitaristi–laulaja Tuomo Mannonen toteaa.

Jännittää, millaisen vastaanoton biisit saavat.

Jos yhtye iskee stagelta yhtä tiivisti kuin Kevät-levyltä, Lasten Hautausmaa tulee saamaan loistokasta palautetta.

Keväällä 2022 ämyreistä kaikuu musiikkia, jossa eletään yhtä aikaa menneessä ja katsotaan tulevaan. Kokonaisuus muistaa suomirockin vaihtoehtoisen perinteen, mutta ei missään kohtaa irvistä tai kulje mielikuvituksettoman jyrkkänä.

Yksi Kevät-pitkäsoiton hieno hetki on singlelohkaisu Puiset nuket, josta on ilmestynyt Kalevi Suopursun ja Tiina Vanhapellon yhteistyönä syntynyt video.

– Puiset nuket on satu bailaamisesta. Kukunor ja Kalahari ovat kasvaneet aikuisiksi ja lähtevät juhlimaan. Yön tunnelma on kiivas, ja vastaan tulee erikoisia hahmoja, Vaara ja Mannonen avaavat.

Lasten Hautausmaa Klubilla pe 11.3.

facebook.com/lastenhautausmaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut