Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vertaa tässä, tienasitko itse enemmän tammikuussa

Palkka- ja palkkiotulojen mediaani eli keskitulo oli Suomessa tammikuussa 2 968 euroa. Alin neljännes sai 2 084 euroa tai vähemmän ja ylin neljännes sai vähintään 4 100 euroa, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Mediaani ei tarkoita keskiarvoa vaan ryhmän keskimmäistä havaintoa. Puolet tuloja saaneista ansaitsi siis mediaania enemmän ja puolet sitä vähemmän.

Palkkatulonsaajien palkkojen ja palkkioiden mediaani kasvoi vuotta aiemmasta 2,9 prosenttia. Nyt se oli 2 995 euroa. Samana aikana palkkatulonsaajien määrä nousi 4,3 prosenttia.

Miesten ja naisten mediaanitulo nousi tammikuussa vuoden takaiseen verrattuna saman verran, 2,5 prosenttia. Miehillä se toi nyt keskituloksi 3 294 euroa ja naisilla 2 771 euroa.

Tilastokeskuksen Tulorekisterin palkat ja palkkiot -tilastossa oli tammikuussa noin 2,33 miljoonaa tulonsaajaa, jotka saivat palkka- tai palkkiotuloja. Näistä palkkatulonsaajia oli suurin osa. Heitä oli lähes 2,199 miljoonaa.