Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmään tulee muutoksia – hinnat laskevat, käyttöaika pitenee ja asemia tulee lisää

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmään on luvassa muutoksia.

Tulevalla kaudella kaupunkipyöräasemien verkostoa laajennetaan. Merkittävin muutos on, että asemaverkosto ulotetaan Hervantaan saakka.

Hervantaan tuodaan kymmenkunta kaupunkipyöräasemaa ja asemia lisätään myös keskustan ja Hervannan välille Nekalaan, Muotialaan, Turtolaan, Hallilaan ja Lukonmäkeen. Viime kauden asemat keskusta-alueella, Härmälässä, Kaupissa ja Hakametsässä pysyvät pääosin ennallaan. Kokonaisuudessaan kaupunkipyöräasemien määrä nousee 95 asemaan.

Kausi 2022 tuo muutoksia myös käyttöehtoihin ja hinnoitteluun. Peruskäyttöaika pitenee puolesta tunnista 45 minuuttiin. Uutena hinnoittelumallina on kuukauden käyttöoikeus, joka maksaa seitsemän euroa. Päivähintaa alennetaan neljään euroon ja koko kauden kestävä käyttömaksu pysyy 25 eurossa. Viime vuonna käytössä ollut viikon käyttöaika poistuu.

Lisämaksujen hinnoittelu ja maksimikäyttöaika säilyvät ennallaan. Yhdyskuntalautakunta päätti kaupunkipyöräjärjestelmän asemaverkon laajentamisesta ja kauden 2022 käyttömaksuista tiistaina.

Kaupunkipyöräkausi 2022 alkaa 15. huhtikuuta. ja päättyy 31. lokakuuta.