Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalan arboretum avautuu taas tulevaksi kesäksi

Arboretum Frick avautuu jälleen kesällä 2022. Kangasalla sijaitseva 3,2 hehtaarin metsä- ja maisemapuutarha koostuu 14 lajistoltaan ja tunnelmaltaan erilaisesta puistikosta, joissa kasvaa satoja kukkivia puita ja pensaita kaikilta eri mantereilta.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa yleisölle avattu vierailukohde on avoinna 15.5–14.8. torstaisin ja sunnuntaisin kello 12–16 sekä ryhmille sopimuksesta.

Arboretum Frick sai alkunsa, kun harrastajapuutarhuri Erkki Frick ryhtyi rakentamaan puutarhaa vaimonsa Leila Frickin kanssa kotitontilleen Kangasalan Liuksialaan 1980-luvulla. Pitkäjänteisen työn tuloksena syntyi suuri metsä- ja maisemapuisto.

Puita ja pensaita Arboretum Frickissä kasvaa lähes 500 lajia tai lajiketta. Alkukesästä kukkivia alppiruusuja ja atsaleoja on yli 800 pensasta, ja niiden kukinnan jälkeen kesä–heinäkuussa väriloistoa tarjoavat pionit ja ruusut. Harvinaisimpia lajeja ovat erilaiset hevoskastanjat, trumpettipuu, Kiinan saarni, Turkin tammi, valeakaasia ja neidonhiuspuu.

– Tänä vuonna puutarhassa avataan kokonaan uusi alue uusine istutuksineen. Olemme myös kehittäneet Kahvila Ruusupuun toimintaa yhdessä Koiviston Kestikievarin kanssa, Erkki Frick kertoo tiedotteessa.

Inspiraatiota ovat tarjonneet puutarhat ympäri maailmanm ja Arboretum Frickissä voikin nähdä vaikutteita muun muassa Irlannin arboretumeista, Pariisin kaupunkipuutarhoista ja Claude Monet’n Givernystä sekä Ruotsin Sofieron puutarhasta..