Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Aaltola varoittaa Venäjän valmiudesta käyttää ydinaseita – "Maa on paljon heikompi kuin sen on kuviteltu olevan, mutta..."

Ulkopoliittisen instuutin johtaja Mika Aaltola sanoo, että Venäjä on paljon heikompi kuin Suomessa sen on kuviteltu olevan. Tämä kuitenkin lisää ydinaseiden käytön riskiä sotatilanteessa, Aaltola huomauttaa Twitterissä.

– Se on myös enemmän kulttuurillisesti motivoitunut kuin olisi suotavaa ydinasevallalle. Tätä pitää ottaa huomioon, kun mietimme sodan todennäköisyyttä. Sotaiset skenaariot ovat todennäköisempiä kuin haaveilimme, Aaltola sanoo.

Hän määrittelee maailman "brutaaliksi ja karmivaksi voimapolitiikan pelikentäksi", jossa kaikki viime kädessä perustuu sotilaalliseen kyvykkyyteen ja talouksien kantokykyyn. Tämän asetelman ratkaiseminen on haastavaa.

– Tähän dilemmaan ei ole lopullisia ratkaisuja. Ei Yhdysvallat voi kaikkea pelastaa. Yhteistyössä on kyllä voimaa, muttei lopullista ratkaisua.

Ukrainassa kajahtelevat nyt pommitusten äänet – Erkki Wuori, 89, tietää, että sama tapahtui Suomessa vain elinikä sitten

Upin Aaltola: Trumpin puhe oli vahva ja tyypillinen vaalivuoden puhe

Asioiden huolehtiminen lähtee Aaltolan mukaan yksinkertaisista asioista.

– Maanpuolustustahto. Se on a ja o vahvan ja heikon välisessä sodassa. Sitä on Suomessa syytä pitää korkealla ja nyt vielä korostaa.