Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo yli 50 000 suomalaista haluaa jalkaväkimiinat takaisin – Kansalaisaloite sai eduskuntakäsittelyyn vaadittavan kannatusmäärän vauhdilla täyteen

Jalkaväkimiinakiellosta irtautuminen ja jalkaväkimiinojen käytön, varastoinnin, tuotannon ja siirron salliminen on saanut yli 50 000 kannatusilmoitusta. Kun aloite saa vähintään 50 000 kannatusilmoitusta, on eduskunnan otettava se käsittelyyn.

Aloite on tehty 24. helmikuuta eli päivänä, jolloin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Siinä ehdotetaan, että Suomessa ryhdytään kiireelliseen lainvalmisteluun sekä muihin toimenpiteisiin, joilla Suomi irtautuu Ottawan miinakieltosopimuksesta ja sallii jalkaväkimiinojen käytön, varastoinnin, tuotannon ja siirron.

Aloitetta perusteellaan sillä, että Suomen ja sen lähialueiden turvallisuustilanne on merkittävästi heikentynyt.

Henkilömiinoilla voidaan aloitteen mukaan merkittävästi vahvistaa Suomen puolustautumiskykyä. Niiden todetaan toimivat tehokkaasti muun muassa - panssari- ja ajoneuvomiinojen sekä esteiden ja murrosteiden suojaamisessa, omien joukkojen ryhmityksen suojaamisessa ja tappioiden tuottamisessa hyökkääjälle.

Kannatusilmoituksia on tähän mennessä kertynyt Kansalaisaloite.fi sivustolle 50 538 kappaletta.