Näin Akusta tuli herkkä, häikäilemätön ja röyhkeä Urpo – "Ei hän muuten olisi sellaista imperiumia rakentanut"

Historia: Tampereella kuvattu Hymyä!-sarja alkaa pian.

– Kyllä, Tamperelaiseen viitataan sarjassa ja Tamperelainen on vahvasti läsnä tarinassa, Tamperelaisen perustajaa ja pitkään lehteä Lehtimiehet Oy:nsä kautta kustantanutta Urpo Lahtista Hymyä!-sarjassa näyttelevä Aku Hirviniemi sanoo.

Lahtisen nahkoihin hypännyt näyttelijä määrittelee parhaiten Hymy-lehden kustantajana tunnetuksi tulleen tamperelaisen mediakeisarin olleen pidetty henkilö, joka oli samaan aikaan herkkä, häikäilemätön ja röyhkeä.

– Kuten suurmiehet usein ovat. Ei hän muuten olisi sellaista imperiumia rakentanut. Jos on haluttu saada hyvä juttu, Hymyn lukijoiden ja levikin etu on ollut kaiken muun edellä, Hirviniemi muistuttaa.

– Sarjasta tulee kyllä hyvin ilmi myös se, miten ihmisen käy, kun hänelle ei riitä pala kakkua vaan pitää saada koko kakku, näyttelijä jatkaa viitaten Lahtisen siviilielämän suhteisiin.

Onko ihminen muuttunut mitenkään sitten Hymy-lehden kulta-aikojen, pohtii Hirviniemi, sillä ihmisiä kiinnostavat yhä samat juorut, skandaalit ja tissien vilauttelut. Nyt vain pelissä on uusi foorumi eli sosiaalinen media.

– Ihmisen tarve sellaisen sisällön näkemiselle ja lukemiselle ei kai ole hävinnyt. Se lienee pysyvä tarve. Kauhu, kiima ja kateus, ne kiehtovat ihmisiä. Jos eivät verotiedot niin valtavat silikonit, Aku Hirviniemi ynnäilee ja sanoo Urpo Lahtisen iskeneen siihen tarpeeseen ja oli sen suhteen nero.

Sarjasta tulee kyllä hyvin ilmi myös se, miten ihmisen käy, kun hänelle ei riitä pala kakkua vaan pitää saada koko kakku.

Hirviniemi sanoo olevansa keskimääräistä hämäläisempi kuin riihimäkeläiset yleensä, sillä siteet Tampereelle ovat vahvat.

– Lähes koko äidin puolen sukuni on Tampereelta ja Nokialta ja seudulla asuu yhä sukulaisiani. Lisäksi olen näytellyt Tampereen Työväen Teatterissa. Se oli hyvää aikaa. Aina, kun tulen Tampereelle, minulle tulee kotoisa olo, Aku Hirviniemi kehuu.

Hymyä!

Tampereen seudulla kuvattu 8-osainen ihmissuhdedraamasarja alkaa C Moressa 17. maaliskuuta.

Sarjassa näyttelevät muun muassa Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Elsa Saisio, Ilari Johansson, Satu Silvo, Markku Pajala, Heikki Kinnunen ja Kalle Lamberg.

Tositapahtumien inspiroima kertomus tamperelaisesta mediamoguli Urpo Lahtisesta (1931-94), josta kasvoi oman alansa keisari villillä 1970-luvulla, jolloin suomalaiset saivat maistaa suuren maailman meininkiä lukemalla parhaimmat tarinat tähdistään Hymy-lehdestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut