Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haetko ihmisiä turvaan Ukrainasta? Ilmoita nämä asiat Maahanmuuttovirastoon ennakkoon

Maahanmuuttovirasto haluaa ennakkoon tietää, jos olet tuomassa Suomeen turvaan ukrainalaisia. Tiedot halutaan etukäteen, jotta viranomaiset voivat arvioida ihmisten mahdollista tuen ja majoituksen tarvetta, kertoo Maahanmuuttovirasto tiedotteessaan.

Maahanmuuttovirasto on tänään torstaina ottanut käyttöön ilmoituslomakkeen, johon kuljetuksia järjestäviltä yksityishenkilöiltä ja toimijoilta halutaan ennakkotiedot Ukrainasta saapuvista kuljetuksista.

Tietoa halutaan tulevien henkilöiden määrästä ja sitä, mille paikkakunnalle he ovat menossa. Maahanmuuttovirasto on kiinnostunut myös siitä, aikovatko ukrainalaiset oleskella Suomessa viisumivapaasti vai hakea turvapaikkaa. Jos he hakevat turvapaikkaa, tietoa kaivataan siitä, ovatko he majoittumassa vastaanottokeskukseen vai yksityismajoitukseen.

Maahanmuuttovirasto koordinoi Suomessa vain turvapaikanhakijoiden majoitusta.

Jos tietoja ei voi välittää ilmoituslomakkeella, voi tiedotteen mukaan olla yhteydessä numeroon 0295 463 300. Numero on avoinna arkisin kello 9–16 ja lisäksi tulevana viikonloppuna kello 10–15.

Puhelinnumero on tarkoitettu vain kuljetuksista ilmoittamiseen. Numerossa ei anneta muuta neuvontaa.