Päihde- ja mielenterveyspalveluiden puolesta osoitetaan mieltä – Kulkueella symbolinen lähtöpaikka

Tampereella osoitetaan mieltä ensi maanantaina 7. maaliskuuta päihde- ja mielenterveyspalveluiden puolesta.

Päihde- ja mielenterveyspalveluiden vuoro -nimellä järjestettävä tapahtuma on Pirkanmaan Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen verkoston järjestämä mielenilmaus. Tapahtuma alkaa kulkueena Pakkahuoneen aukion portailta kello 17 ja jatkuu mielenilmauksena Keskustorilla kelo 17.30 alkaen.

Tapahtuman järjestäjän mukaan aloituspaikka on symbolinen, sillä Pakkahuoneen portaita pidetään nykyisin levottomana alueena päihteiden käyttäjien takia.

– Päihde- ja mielenterveyspalveluiden tilanne on äärimmäisen hankala. Aluevaaleissa annettiin jälleen kauniita lupauksia. Haluamme muistuttaa näistä lupauksista aluevaltuuston järjestäytymistä edeltävänä päivänä, toteaa järjestön jäsen, Youth Against Drugs ry:n toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Hohenthal tiedotteessa.

Keskustorilla puheenvuoroja pitävät päihde- ja mielenterveysalan kokemusasiantuntijat sekä poliitikot eri puolueista.

Järjestöjen mukaan mielenterveys- ja päihdepotilaiden hoitoon pääsy on hidasta ja jonot ovat pitkiä. Isona ongelmana koetaan myös se, että jos mielenterveysongelmaisella on lisäksi päihdeongelma, hän ei saa hoitoa mielenterveysongelmaansa ennen kuin päihdeongelma on hoidettu. Päihdeongelman juurisyy saattaa olla näissä mielenterveysongelmissa. muistuttavat järjestöt.

– Millaisesta kriisistä puhuttaisiin, jos syöpähoitoon pääsisi vasta puolen vuoden jonotuksen jälkeen? Tai ei koskaan? kysyy verkoston jäsen, Pirkanmaan mielenterveysomaiset - Finfami ry:n puheenjohtaja, psykiatrian dosentti Klaus Lehtinen tiedotteessa.

Joka vuosi itsemurhaan kuolee yli 800 henkeä. Puolet työkyvyttömyyseläkemenoista aiheutuu mielenterveyden häiriöistä. Menetetyn työpanoksen hinta on valtakunnallisesti lähes 5 miljardia vuodessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut