Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiovanpuistossa järjestetään tukitapahtuma Ukrainan sodan vuoksi

Tampereen ev.lut. seurakunnat järjestää Ukrainan sodan vuoksi tukitapahtuman Tampereen Kalevan Kiovanpuistossa 6. maaliskuuta. Rauhanrukous Kiovanpuistossa alkaa kello 15.

Tilaisuuteen tuo Tampereen kaupungin tervehdyksen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Ukrainan pääkaupunki Kiova on Tampereen ystävyyskaupunki.

– Ukrainan sota ja ukrainalaisten hätä ahdistaa ja huolettaa monia. Tällaisina aikoina yhteisöllisyyden merkitys korostuu. On hyvä hiljentyä hetkeksi ja tukeutua toisiimme, sanoo pormestari Ikonen tiedotteessa.

Tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Olli Hallikainen ja Tampereen ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Aleksej Sjöberg lausuvat tapahtumassa yhteisen rukouksen. Puheen tilaisuudessa pitää Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

– Venäjän käynnistämä sota Ukrainaa vastaan järkyttää, ja väkivalta maan asukkaita kohtaan kauhistaa. Kirkot eri puolilla maailmaa ovat tuominneet hyökkäyksen, kutsuneet auttamaan siitä kärsiviä sekä rukoilemaan Jumalalta rauhaa. Joka rukoilee rauhaa, antaa myös itsensä rauhan välikappaleeksi, sanoo piispa Repo.

Paikalle saapuva yleisö voi halutessaan tuoda mukanaan kynttilöitä, joita sytytetään tapahtuman päätteeksi. Tilaisuuteen osallistuvilla on myös mahdollisuus osallistua Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräykseen Ukrainan hyväksi.