Täältä tulee Birk! – Pirkkalan Citymarketin ravintolamaailmalla on isot lupaukset ja visiot

Naapurit: Jim Lim by Farangin, Naughty BRGR:n ja Via Tribunalin kokonaisuus tulee K-Citymarketin kauppakäytävälle.

K-Citymarket Pirkkalan kesällä 2022 valmistuvan remontin suurimpia uudistuksia on uusi ravintolamaailma Birk, joka avautuu touko-kesäkuun vaihteessa.

Birk-ravintola kokoaa saman katon alle kolme suomalaista ravintolabrändiä: Jim Lim by Farangin, Naughty BRGR:n ja Via Tribunalin. Samasta K-Citymarket Pirkkalan ravintolamaailman keittiöstä tarjoillaan myös kaupan omaa sushia.

Ravintolamaailma tulee varsinaisen ruokakaupan viereen käytävälle, jonka liiketiloissa oli muun muassa nyt pääsisäänkäynnin vieressä oleva Hiustalo.

– Ravintoloiden yhteinen, noin 100-paikkainen asiakastila tulee käytävän puolelle ja ruokakaupan puolelle tulee niiden palvelutiski, josta ravintola-annoksia voi ostaa mukaan, K-Citymarket Pirkkalan kauppias Petri Putila kertoo hankkeesta.

Jim Lim by Farangin, Naughty BRGR’n ja Via Tribunalin tulo päivittäistavarakaupan hypermarketiin on niin sanottua grocerant-ilmiötä. Se madaltaa ruokakaupan ja ravintolan raja-aitaa ja tuo ne saman katon alle kumppanuussuhteeseen.

Ilmiö otti pandemia-aikana merkittävän loikan, kun kulutustottumukset muuttuivat. Se näkyy jo monessa muussakin pirkanmaalaisessa hypermarketissa.

Teemme aina jokaiselle ravintolapaikkakunnallemme jonkin oman tuotteen.

– Ruokakulttuuri kehittyy paitsi kasvukeskuksissa, myös jokaisessa kotikeittiössä. Yhteistyö päivittäistavarakauppojen kanssa niin ravintola- kuin valmisruoan parissa avaa meille ovet lukuisiin koteihin. Toivon grocerantin lisääntyvän eri puolilla Suomea, Naughty BRGR:n perustaja Akseli Herlevi sanoo.

Mitä Birkin ravintoloiden menuun kuuluu? Herlevi kertoo Naughty BRGR:llä olevan Pirkkalassa sama menu kuin kaikissa ketjun ravintoloissa.

Via Tribunali tuo myös täyden pizzamenun tarjolle.

– Teemme aina jokaiselle ravintolapaikkakunnallemme jonkin oman tuotteen ja Pirkkalassa teemme parhaillaan tuotekehitystä K-Citymarketin omien kokkien kanssa, Via Tribunalin toimitusjohtaja Sami Benamed sanoo.

Jim Limillä ei ole olemassaolevaa ravintolaa, joten se luo menunsa puhtaalta pöydältä.

– Genressä riittää loputon määrä vaihtoehtoja, ravintoloitsija Matti Wikberg muistuttaa.

Kauppias Petri Putila kertoo, että Birk-ravintolakokonaisuuden rakentaminen ei vaikuta ruokakaupan tilaan juurikaan eikä remonttiaika häiritse asiointia kaupassa mitenkään.

K-Citymarket Pirkkalassa on tapahtunut monia uudistuksia viime aikoina.

Aulassa avautuivat 1. helmikuuta Sommeliere & Naapuri -viinibistro, Pirkkalan Paahtimo – Operated by Kahiwa sekä Pirkkalan Jäätelötehdas.

Maaliskuun 4. päivä K-Citymarketissa avaa Panimo Himon myymälä. Neljästä Himon oluesta kolme ylittää 5,5-prosentin rajan.

Birkin ravintolat

Kaakkoisaasialaiseen ruokaan keskittynyt Farang avasi ovensa Helsingissä elokuussa 2009. Jim Lim toimi Farangin fast casual -ravintolakonseptina Tukholman Farangin yhteydessä. Suomessa Jim Lim by Farang on tähän mennessä ollut tuotesarja, joka on ollut saatavissa K-ruokakaupoista.

Akseli Herlevi perusti Naughty BRGR:n vuonna 2015. Naughty BRGR:n ravintoloita on eri puolilla Suomea ja myös Tampereella. Myös Naughty BRGR:n tuotesarjaa on myynnissä K-ruokakaupoissa.

Ensimmäinen Via Tribunali avattiin Helsingissä vuonna 2017. Aitoja napolilaisia pitsoja tarjoavalla Via Tribunalilla on viisi ravintolaa Suomessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut