Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Kun Pekka Tiilikainen saapuu perjantaina Jankaan... – "Salaisuutemme on varmasti inhimillinen kosketus soittimiin"

Juurevaa: Bändi luottaa vanhaan kunnon menoon.

Tampere ja muu maa avautuvat vihdoin täysin elävän musiikin vietäväksi.

Kaupungissa on heti paljon tarjontaa. Yksi mahdollisuus nähdä tiukka keikka toteutuu perjantaina Aikalisässä. Lavalle nousee juurimusiikkiyhtye Pekka Tiilikainen & Beatmakers.

– Omia biisejä on ainakin puolet ohjelmistosta. Sen päälle soitamme harvinaisempia covereita omina sovituksina sekä jonkin verran rock’n’roll-, rockabilly- ja rautalankaklassikko-osastoa, laulaja-kitaristi Pekka Tiilikainen lupaa.

Hämeenlinnalaisbändi on uransa aikana julkaissut enemmän kuin runsaasti musiikkia. Viimeisimmällä äänitteellään orkesteri kunnioittaa The Renegadesia ja syksyllä 2022 on luvassa The Rolling Stonesia instrumentaaliversioina.

Sen jälkeen suunnitelmissa on tuottaa lisää omaa, aitoa ääntä.

– Salaisuutemme on varmasti inhimillinen kosketus soittimiin, Tiilikainen pohtii.

Hyvä meininki Tampereella on aina ollut.

– Tärkeää on myös yhteisöllisyys, niin bändin jäsenten kesken kuin yleisönkin kanssa. Itse ainakin olen aina ollut bändi-ihminen. Vaikea kuvitella, että sitä tunnetta saavuttaisi, jos tekisi esimerkiksi musiikkia koneilla, basisti Jori Venemies jatkaa.

Eri vuosikymmenillä useita kertoja Tampereella vieraillut Pekka Tiilikainen & Beatmakers tietää Mansen mainioksi keikkakaupungiksi.

– Hyvä meininki Tampereella on aina ollut. Porukka on ystävällistä ja välitöntä sekä yleensä hyvin reagoivaa, Tiilikainen kehaisee.

– Käykää siis ihmiset nyt mahdollisimman paljon keikoilla ja teattereissa ja muissa tapahtumissa. Vaikea uskoa, että korona olisi kulttuurinälkää tässä kaupungissa tappanut.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers Aikalisässä pe 4.3.

facebook.com/PTBeatmakers