Tampere-talossa järjestetään Apua Ukrainalle! -tukikonsertti

Tamperelaiset taidelaitokset järjestävät yhteistyötahojensa kanssa monitaiteisen tukikonsertin Ukrainan kriisin uhreille keskiviikkona 16. maaliskuuta kello 19 Tampere-talon Isossa salissa.

Apua Ukrainalle! -tukikonsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Tukikonsertissa Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Jan Söderblom, ja sen juontavat näyttelijät Petra Karjalainen ja Panu Raipia. Konsertin suojelijana toimii Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tukikonsertissa Tampere-talon Ison salin lavalle nousee vaikuttava joukko artisteja. Konsertissa kuullaan otteita Ukrainan Donetskin alueella syntyneen säveltäjä Sergei Prokofjevin (1891–1953) rakastetusta Romeo ja Julia -sarjasta, jota rytmittävät Sorin Sirkuksen ilma-akrobaatit ja Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden lausuntataide. Lausujina esiintyvät muun muassa Heidi Kiviharju, Elisa Piispanen, Saska Pulkkinen ja Arttu Soilumo ohjaajanaan Hilkka-Liisa Iivanainen.

Sopraano Anu Komsi esittää kiovalaisen Reinhold Glièren (1875–1956) Konserton koloratuurisopraanolle ja orkesterille, ja baritoni Tommi Hakala tarttuu Richard Wagnerin (1813–1883) Lentävän hollantilaisen monologiin. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen (1865–1957) sinfoninen runo Pohjolan tytär.

Tukikonsertin lipulla voi vierailla koko konserttipäivän ajan Tampere-talossa sijaitsevassa Muumimuseossa. Myös Sara Hildénin taidemuseo, Vapriikki ja Tampere-talon kumppanit Aican ja Akun Tehdas ovat mukana hankkeessa, joten konsertit tuotot voidaan ohjata täysin lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin kautta eniten tukea tarvitseville.

Punaisen Ristin lipaskerääjät ovat tukikonsertin ajan Tampere-talon aulassa. Lipaskerääjät voivat kerätä rahaa sekä lippaisiin että korttimaksuina iZettle-laitteilla. Kansainvälinen Punainen Risti on toiminut Ukrainan konfliktialueella koko lähes kahdeksan vuotta kestäneen konfliktin ajan. Myös Suomen Punainen Risti on toimittanut vuosien ajan tukea Ukrainaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut