Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon saldo Tampereen matkailulle: todella hyviä ja huonoja uutisia – ”Kaukaa katsottuna Suomen sijainti Venäjän vieressä ei ole hyvä asia”

Viime viikko toi tamperelaiselle matkailulle hyviä ja huonoja uutisia.

Tampereella viime viikolla pidetty lentoalan Connect-tapahtuma oli isäntäkaupungille menestys sekä tapahtumana että oman lentokentän lobbaustilaisuutena. Hyviä uutisia tuli sieltä paljon.

Mutta otetaan silti huonot ensin.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan tuo vähintäänkin kysymysmerkkejä koko matkailuelinkeinon päälle.

Venäläisturistien paluuta koronan jäljiltä Suomen matkailukohteisiin on nyt turha odottaa.

– Pelkästään ruplan arvon romahtaminen ja viisumiasiat tarkoittavat, että turistivirrat eivät ole palaamassa, arvioi matkailujohtaja Jari Ahjoharju.

Toimitusjohtaja Harri Airaksisen mukaan sodan syttyminen Euroopassa vaikuttaa myös Suomen matkailun vetovoimaan.

– Kaukaa katsottuna Suomen sijainti Venäjän vieressä ei ole hyvä asia. Tämä voi vaikuttaa ennen kaikkea amerikkalaisturisteihin.

Suomeen Kaukoidästä tulevien matkailijoiden reitti hankaloituu vähintäänkin merkittävästi, jos Finnairin lennot Venäjän ilmatilassa katkeavat pitkäksi aikaa.

– Moni spekuloi jo sillä, lähtevätkö kiinalaiset lentoyhtiöt täyttämään markkinaa, jos ne voivat jatkaa lentoja Venäjän yli, pohtii Ahjoharju.

Myös odotettavissa oleva energianhinnan nousu vaikuttaa jollain aikavälillä myös lentolippujen hintoihin.

– Matkustusinto on koronan jäljiltä kuitenkin niin kova, että Euroopan sisällä matkailukesästä tulee varmasti hyvä, ennakoi Ahjoharju.

Lue lisää hyvistä uutisista keskiviikon Tamperelaisesta.