Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Tamperetta markkinoitiin lentopomoille – "Olisin tyytyväinen, jos tämän tapahtuman takia Tampere saisi 1–2 uutta lentoyhteyttä"

Matkailu: Tampere tehtiin kerralla tunnetuksi lentoliikenteen päättäjille. Tampere-Pirkkalaan tämä tarkoittaa paria uutta lentoreittiä, ennakoi Visit Tampereen pomo.

Viime viikko toi tamperelaiselle matkailulle hyviä ja huonoja uutisia.

Hyvät ensin.

Tampereella viime viikolla pidetty lentoalan Connect-tapahtuma oli isäntäkaupungille menestys sekä tapahtumana että oman lentokentän lobbaustilaisuutena.

– Kaupunki oli suurelle osalle kävijöistä vieras, mutta nyt aivoihin jäi muistijälki Tampereesta pitkäksi aikaa. Enää ei ihmetellä, mikä on Tampere, tiivistää Visit Tampereen matkailujohtaja Jari Ahjoharju.

Tampereella kokousti 550 osallistujaa 45 eri maasta. Lentoyhtiöitä oli paikalla vajaat 60 sekä lentokenttiä ja alan alihankkijoita 250. Toimitusjohtaja Harri Airaksisen mukaan Business Tampereen väki istui samassa neuvottelupöydässä yli kymmenen lentoyhtiön kanssa.

Airaksisen mukaan Air Balticin päätös perustaa tukikohta Tampereelle ja aloittaa liikenne kuuteen uuteen kohdekaupunkiin on lisännyt Tampereen mielenkiintoa myös muiden lentoyhtiöiden silmissä.

Nyt aivoihin jäi muistijälki Tampereesta pitkäksi aikaa.

– Lentoreitit eivät ole lentoyhtiöille hyväntekeväisyyttä. Jos Air Baltic tekee Tampereelle noin ison panostuksen, niin se on saanut muutkin laskemaan liiketalouslaskelmiaan uudelleen.

– Olisin tyytyväinen, jos tämän tapahtuman takia Tampere saisi 1–2 uutta lentoyhteyttä. Tämä on realistinen tavoite. Lentoyhtiöille nämä ovat pitkiä prosesseja, mutta päätökset voidaan tehdä nopeastikin, lisää Airaksinen.

Toimitusjohtaja uskoo, että tuleviin päätöksiin vaikuttaa positiivisesti Connectin Tampereesta jättämä mielikuva.

– Tampere sai hyvää PR:ää. Meillä on aina tavoitteena saada tärkeät vieraat tänne käymään. Harva lähtee pettyneenä pois.

Tapahtuman teemana oli Connect with Ice. Vieraille järjestettiin mahdollisuuksia saunoa, sauvakävellä, hiihtää, luistella ja pilkkiä.

– Keskiviikkona oli kirpeä pakkaspäivä. Torstaille sattunut loskakeli ei vieraita häirinnyt, vaan lämpötilan vaihtelu oli heistä jopa hauskaa. Viikonloppuna oli kaunis talvisää. Moni vieraista vietti täällä myös viikonlopun, kertoo Ahjoharju.

Kokouspäivien iltatilaisuudet pidettiin Tullikamarin Pakkahuoneella ja Nokia-areenalla.