Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiistaina ravintoloiden koronarajoitukset ovat vihdoin historiaa... ei ihan, nämä vaatimukset ja lakipykälät jäävät voimaan kesäkuun loppuun

Ravintoloiden anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat väliaikaiset rajoitukset poistuvat huomenna tiistaina 1. maaliskuuta. Viimeisimmät ravintolarajoitukset ovat koskeneet ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa ja asiakasmäärää sekä istumapaikkavaatimusta.

Jos tautitilanne muuttuu tai sairaalakuormitus nousee merkittävästi, valtioneuvosto harkitsee ravitsemisliikkeitä koskevia rajoituksia u

Vaikka aluehallintoviraston asettamat tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittavat määräykset ovat päättymässä ja valtioneuvosto purkaa ravintolarajoituksia, voimassa ovat edelleen hygieniavaatimuksia koskevat tartuntatautilain pykälät 58 a ja 58 c. Nämä pykälät ovat voimassa kesäkuun loppuun asti koko Suomessa.

Pykälä 58 c koskee kaikkia yleisölle avoimia ja asiakkaille ja osallistujille varattuja toimitiloja ilman erillistä viranomaispäätöstä.

Pykälä velvoittaa yleisölle avoimista ja asiakkaille ja osallistujille varatuista tiloista vastaavia esimerkiksi huolehtimaan siitä, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja että tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan. Se velvoittaa myös antamaan osallistujille, kuten kuntosalin asiakkaille tai opetukseen osallistuville toimintaohjeet siitä, miten etäisyyden ylläpitäminen, käsien puhdistaminen ja muiden tartuntoja estävien käytänteiden noudattaminen onnistuu tilassa ja järjestämään asiakkaiden ja osallistujien oleskelun niin väljästi, kuin on juuri kyseisessä toiminnassa mahdollista sekä sijoittamaan mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan.

Tartuntatautilain pykälä 58 a puolestaan asettaa vastaavia hygieniavaatimuksia ravitsemisliikkeille.

Pykälän 58 a mukaan toiminnanharjoittajan on huolehdittava esimerkiksi siitä, että asiakkaiden saapuminen ja oleskelu järjestetään riittävän väljästi ja että asiakaspaikat ovat riittävän etäällä toisistaan.