Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupunki myöntämässä 150 000 euron avun Ukrainaan – "Kriisi koskettaa syvästi myös Tamperetta"

Tampereen kaupunki on myöntämässä 150 000 euron avustuksen Ukrainalle.

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee avustusta sähköisessä kokouksessaan tiistaina.

Ukrainan suurlähetystö on lähestynyt kaupunkia avunpyynnöllään. Avustus annetaan joko raha- tai tarviketukena yhteistyössä Suomen valtion, avustusjärjestön tai muun luotettavan yhteistyökumppanin kanssa.

– Kriisi koskettaa syvästi myös Tamperetta, sillä Tampereen pitkäaikainen ystävyyskaupunki Kiova on sodan keskipisteenä. Tampereen ja Kiovan yhteistyö on alkanut jo vuonna 1954, ja sen kunniaksi on nimetty esimerkiksi Kiovan puisto Kalevassa. Kaupungit ovat tukeneet toisiaan ja tehneet yhteistyötä eri tavoin, ja esimerkiksi vuoden 1981 Tšernobylin onnettomuuden jälkeen Tampereen kaupunki avusti uhreja, erityisesti lapsia, todetaan päätösesityksen perustelutekstissä.

Avustussummasta 100 000 euroa maksetaan kaupunginhallituksen harkinnanvaraisesta varamäärärahasta. Lisäksi pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) on tehnyt viranhaltijapäätöksen maanantaina yhteensä 50 000 eurosta.