Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsossa avautuu Dave Lindholm -näyttely, joka päättyy Vastavirta-klubin vappukeikkaan

Tampereen pääkirjasto Metson musiikkiosaston kuvanäyttely Sirkuksesta Holikongiin – ja edelleen tarjoaa näkymän muusikko Dave Lindholmin laajaan musiikilliseen tuotantoonsa, joka sisältää soolo- ja bändilevytyksiä niin suomeksi kuin englanniksikin.

Daven ensimmäinen levytys on vuodelta 1971. Varsinainen läpimurto oli kuitenkin albumi Sirkus 1973. Hänen vuoden 2020 suomenkieliseltä Dave Lindholm -tuplalevyltään voi löytää muun muassa kappaleen Holikong.

Näyttelyn kokoamisen on mahdollistanut lukuisten valokuvaajien joukko, joka on luovuttanut otoksiaan näyttelyn käyttöön. Keskeisinä niminä mukana ovat Davea kuvanneet Ben Furman, Risto Vuorimies, Pekka "Moses" Soini, Petri Nuutinen ja Harri Hinkka, mutta myös yli kaksikymmentä muuta ammattilaista ja harrastajaa.

Näyttelyn punainen lanka on yli kuudenkymmenen musiikkialbumin vuosikymmeniä kestänyt jatkumo. Näyttelyssä nähdäänkin runsaasti muun muassa vedoksia ja kopioita levykansiin tarkoitetuista originaaliteoksista. Mukana on paljon muutakin mielenkiintoista aineistoa, esimerkiksi julisteita, tiedotteita sekä kuvia livetilanteista.

Näyttelyyn kytkeytyy luonnollisesti myös kirjaston omien kokoelmien Dave-tarjonta: iso kirjo lainattavia levyjä ja kirjoja sekä lehtiarkiston aarteita.

Näyttely on Metson musiikkiosaston tiloissa avoinna yleisölle 1.3.-30.4. ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelyn päätös on Dave Lindholmin perinteinen vapunaaton keikka Vastavirta-klubilla.