Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelakeskus, Hervannan paloasema, Linnainmaan hyvinvointikeskus... – Tampereella myytiin 8 kiinteistöä lähes 100 miljoonalla eurolla

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on tehnyt merkittävän kiinteistökaupan ja myynyt kahdeksan kiinteistöään. Kauppahinta on 96 miljoonaa euroa.

Ostaja on eQ Yhteiskuntakiinteistöt. Kiinteistöt ovat Asuntopalvelutalo, Hervannan paloasema, Hervannan toimintakeskus, Kissanmaan perhetukikeskus, Leinolan perhetukikeskus, Linnainmaan hyvinvointikeskus, Tammelakeskus ja Toimintakeskus Tuomikallio.

Kiinteistöt sijaitsevat ovat eri puolilla Tamperetta ja ovat pääosin sote-käytössä. Kohteissa on pitkäaikaiset vuokrasopimukset.

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli kiinteistökaupan kokouksessaan viime viikolla ja puolsi kauppaa, joka on yhtiölle hyväksytyn strategian mukainen.

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on Tampereen kaupungin omistama kiinteistökehittäjä ja -sijoittaja. Tampereen Palvelukiinteistöt Oy toimii yhteiskuntakiinteistösijoittajana Tampereen talousalueella. Se kiinteistöomaisuus koostuu kohteista, jotka ovat yhteiskunnallisesti merkittävässä roolissa ja toimintamme strateginen suuntaus on luoda hyvä alusta elinkeinoelämän sekä kunnallisten palveluiden tuotantoon.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, kun pääsemme syventämään yhteistyötämme Tampereen kaupungin ja tulevan Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa tämän kiinteistöportfolion myötä. Olemme Tampereella vahvasti läsnä mm. Tampereen yliopistollisen sairaalan alueella ja laajennamme nyt läsnäoloamme muuallekin kaupungissa. Meille tärkeätä on edistää toimitilojen terveellisyyttä, toimivuutta ja kestävyyttä ja tulemme tekemään tätä työtä yhdessä kohteiden käyttäjien kanssa, toteaa yhteiskuntakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo Erikoissijoitusrahasto eQ:sta tiedotteessa.

eQ Yhteiskuntakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja, koulutuskiinteistöjä sekä muita yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Rahaston sijoittajina ovat pääosin suomalaisia instituutioita, eläkekassoja ja säätiöitä.

Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli vuoden lopussa noin 1,7 miljardia euroa, joka oli sijoitettu 138 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yksityinen yhteiskuntakiinteistöomistaja.