Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalan Timanttikorttelin toteutus pyörähtää tosissaan käyntiin – tätä kaikkea kaupungin keskustan merkkipaikalle on tulossa

Kangasalan keskustaan Myllystenpohjantielle vuonna 2025 valmistuvan Timanttikorttelin asemakaava on saanut lainvoiman. Kaavaan ei tullut valituksia.

Vanhojen, hankkeen alta purettavien rakennusten käyttö suunnittelualueella päättyy lokakuun 2022 lopussa purkutöiden alkaessa pian tämän jälkeen. Uudisrakentaminen on tämänhetkisen aikataulun mukaan alkamassa toukokuulla 2023.

Hankkeen laajuus on tarkentunut suunnittelun aikana. Kiinteistö Oy Kangasalan Timanttiin sijoitetaan muun muassa vanhan teknisen viraston, sosiaalipalvelujen tilojen ja kaupungin eri konserniyhtiöiden toimintojen lisäksi myös noin 600 neliötä liike-elämän tiloja. Liiketilat sijoitetaan rakennuksen 1. kerrokseen.

Kiinteistö Oy Taloherttualle rakennetaan kahteen torniin noin 60 monimuotoista vuokra-asuntoa. Hankkeen kerrosala on noin 8900 neliötä ja maksimikerrosluku on 7. Autojen pysäköintipaikat toteutetaan maanalaiseen pysäköintihalliin, jonne ajo on suunniteltu Kirkkojärventien suunnasta.

Timanttikorttelin tuntumassa alkaa kuitenkin tapahtua jo tämän vuoden kesällä. Kaupunki ryhtyy perusparantamaan Kirkkojärventietä ja toteuttaa Tampereentien alikulkua tulevan Timanttikorttelin ja Kangasalan uimahallin väliin.