Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Darts löysi uudet tilat Kaupin keilahallilta – Nyt paikallinen seura panostaa junioreiden houkuttelemiseen lajin pariin

Darts-urheilulajin erikoisseura Dalton´s Darts avasi viime syksynä uuden harjoitus- ja kilpailutilan Kaupin keilahallille. Seuran puheenjohtaja Rauno Lehtinen sanoo, että Pirkkalan Milla Makia -ravintolan yläkerrassa ollut tila oli hyvä paikka, mutta kävi hieman ahtaaksi.

– Suomen Dartsliiton puheenjohtaja Veijo Viinikka vinkkasi, että Kaupin keilahallilla olisi sopivaa, käyttämätöntä tilaa ja meidän tuleminen keilahallille on sujunut mainiosti yhteistyössä halliyrittäjä Sami Konsterin kanssa, Lehtinen kiittelee.

Kaupista löytyy nyt kaksi pysyvästi dartsia varten tehtyä huonetta. Lisäksi kokoushuone on tarvittaessa helposti muutettavissa darts-käyttöön. Kun vielä mahdollisia suuria kisoja varten voi keilaratojen puolelle tuoda hurjan määrän heittopaikkoja, voi hallissa olla parhaimillaan yli 50 darts-heittopaikkaa.

Vääristynyt mielikuva kaljanhuuruisesta pubitikkatouhusta on dartsille taakka, kun seura haluaa Tampereelta uusia, nuoria harrastajia, sanoo Rauno Lehtinenkin. Juniori-ikäisille ja heidän vanhemmilleen onkin helpompi suositella lajin kokeilemista, kun sen voi nyt tehdä urheiluhallissa.

– Se on ehdottomasti uuden darts-areenamme parhaita puolia, seuran puuhamies Jari Mäkilä iloitsee.

Dalton´s Darts tekeekin yhteistyötä Tampereen kaupungin koulujen kanssa ja on kutsunut yläkouluikäisten luokkia tutustumaan lajiin liikuntatunneillaan. Kaksi luokkaa on jo tulossa maaliskuussa.

– Luokat voivat varata joka toinen keskiviikko liikuntatunnin darts-tiloihimme ja joka toinen keskiviikko kello 13-17 voivat nuoret itse varata tänne käyntiajan. Paikalla on silloin ihmisiä opettamassa lajia eli muun muassa heittotekniikkaa, harjoitteita sekä pistetilanteen laskemista, joka liittyy vahvasti pelin kokonaisymmärtämiseen. Darts-heittäjällähän raksuttaa laskukone koko ajan päässä, Mäkilä kertoo.

Hän toivoo sen verran monen juniorin innostuvan lajista, jotta Dalton´s Darts saisi järjestettyä heille junnuliigan ensi talveksi.

– Jos saamme Tampereen seudulta kasaan porukan, jossa on 10-20 nuorta, niin junnuliigan ja tehokkaan harjoittelun avulla heistä 80 prosenttia taistelee dartsin SM-mitaleista muutaman vuoden kuluttua, Jari Mäkilä uskoo.

Dalton´s Darts järjesti uudella darts-areenallaan Kauppi Cup -kisan lokakuussa ja viime viikonloppuna oli XXVII Varhaiskypsien kisat. Heinäkuussa Kaupissa on suuri kolmepäiväinen kansallinen kilpailu ja luultavasti syksyllä on vuorossa piirimestaruuskisat.