Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tammerkoski valaistiin sinikeltaiseksi – Tampere tukee Ukrainaa kannanotossa

Tampere, Oulu, Lahti ja Kuntaliitto julkaisivat torstaina kannanoton, jolla haluavat tukea Ukrainan paikallishallintoa.

– Kannamme syvää huolta ystävyyskaupunkiemme puolesta Ukrainassa. Tuomitsemme jyrkästi Venäjän perusteettomat sotatoimet Ukrainassa, kannanotossa todetaan.

– Ajatuksemme ovat ystävyyskaupunkiemme asukkaiden, Suomessa asuvien ukrainalaisten ja kaikkien sodasta kärsivien luona. Pidämme yllä keskusteluyhteyden kaupunkiemme välillä myös vallitsevan kriisin aikana. Annamme täyden tukemme Ukrainan kaupungeille, jotta paikallishallinto pystyy huolehtimaan kansalaisistaan ja takaamaan julkisten palveluiden toimivuuden myös kriisin keskellä.

Tampereen puolesta kannanoton on allekirjoittanut pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Ukrainan pääkaupunki Kiova on Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954. Tammerkoski on valaistu sinikeltaisilla Ukrainana lipun väreillä. Valaistus on määrä pitää päällä sunnuntaihin.

– Tampereen kaupunki haluaa näin symbolisesti osoittaa tukeaan Ukrainalle, ystävyyskaupunkinsa Kiovan asukkaille ja kaikille sodasta kärsiville, Ikonen tiedotteessa.

Pormestari Ikonen lähetti torstaina myös kirjeen Kiovan pormestari Vitali Klitshkolle. Kirjeessä Ikonen ilmaisee tukensa kiovalaisille.