Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Filharmonian uusi intendentti valittu – "Olen iloinen, että pääsen koko orkesterin kanssa kehittämään toimintaamme eteenpäin"

Tampere Filharmonian intendentiksi on valittu valtiotieteiden maisteri Eija Oravuo. Hän on Tampere Filharmonian pitkäaikainen apulaisintendentti, joka on toiminut vt. intendenttinä toukokuusta 2021 alkaen sekä vuosina 2011–12.

Intendentti johtaa, suunnittelee ja kehittää Tampere Filharmonian toimintaa sekä vastaa sen hallinnosta, taloudesta ja tuloksellisuudesta, toimii orkesterin hallinnollisena esimiehenä ja hallintohenkilökunnan lähiesimiehenä sekä osana Tampereen kulttuurin palveluryhmän johtoryhmää. Intendentti suunnittelee orkesterin taiteellista toimintaa yhdessä ylikapellimestarin kanssa.

– Tampere Filharmonia on upea sinfoniaorkesteri, ja olen iloinen, että pääsen koko orkesterin kanssa kehittämään toimintaamme eteenpäin. Teemme vaikuttavia musiikkielämyksiä moninaisille yleisöille. Tartumme innokkaasti yhteistyöhön niin kulttuuritoimijoiden, yritysten kuin muidenkin tahojen kanssa: yhdessä voimme saavuttaa enemmän, Eija Oravuo sanoo tiedotteessa.

Oravuo on aiemmin toiminut muun muassa huilunsoiton opettajana ja muusikkona. Vuosien 2018–20 ajan Oravuo toimi Tampereen kulttuuripääkaupunkihankkeessa, aluksi vastaavana tuottajana ja sitten projektipäällikkönä vastuullaan hankkeen hallinnollinen johtaminen.

Intendentin virkaa haki 14 henkilöä.