Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Spotifyn asiakkaat raivostuivat, kun omille soittolistoille alkoi ilmaantua ihan outoja kappaleita – HS: Taustalla suomalainen levy-yhtiö

Suomalainen levy-yhtiö Badenstock on saanut suoratoistopalvelu Spotifyn käyttäjiä raivostumaan: yhtiön artistien kappaleita lisätään nimittäin luvatta käyttäjien soittolistoille.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Badenstockin kotipaikaksi on merkitty Kajaani, ja sen toimitusjohtaja on Timo Surma-Aho. Toimitusjohtaja on aiemmin kertonut, että yhtiö pyrkii mahdollistamaan oman pääsynsä suoratoistopalveluiden soittolistoille, ja se onnistuu suosittelualgoritmiä hyödyntäen.

– Ei minulla ole tähän kommentoitavaa. Yritetään vain pärjätä tässä hommassa ja keksiä kaikkia keinoja, joilla saadaan ihmiset kuuntelemaan, hän kommentoi Helsingin Sanomille.

Surma-Ahon mukaan hänen käyttämänsä tapa ei ole mitenkään harvinainen. Taustalla on erittäin kova kilpailu huomiosta ja soittoajasta.

– Sama oikeus on jokaisella artistilla laittaa omia kappaleitaan yhteissoittolistoille, että en nyt tiedä mikä tässä on väärin. Voihan se käyttäjiä ärsyttää, mutta kaikkihan sitä tekee, varmaan kymmenet tuhannet artistit, niin ei me olla mikään erikoinen poikkeus tässä.