Tampereen Komediateatteri jatkaa dekkarilinjalla ja syykin on selvä – "Eihän sitä tarvitse mennä kuin suoratoistopalveluihin ja katsoa, mitkä siellä vetävät katsojia magneetin lailla"

Kulttuuri: Dekkarisarja täydentyy komediateatterissa.

Tampereen Komediateatterin lavalla seikkailee syksyllä parivaljakko Sherlock Holmes ( Ilkka Heiskanen) ja tohtori Watson ( Heikki Hela). Holmes-näytelmä Baskervillen koira jatkaa teatterin dekkarilinjalla.

– Komediateatterissa on kautta aikain valittu teema ja sen äärellä on pyöritty useamman näytelmän voimin, taustoittaa ohjaaja Panu Raipia.

Tällä hetkellä teatterissa pyörii Levätkää rauhassa, komisario Palmu ja kesällä nähdään Komisario Koskinen ja pahanpuhujat -näytelmä. Baskervillen koira jatkaa siis samalla linjalla. Syytkin ovat selviä.

– Eihän sitä tarvitse mennä kuin suoratoistopalveluihin ja katsoa, mitkä siellä vetävät katsojia magneetin lailla. Kyllähän ne ovat dekkarit. Joku tilaus tässä ajassa on, Raipia pohtii.

Raipia sanoo, että Ken Ludwigin tekstissä on mukana komediaa, mutta farssia ei ole luvassa.

– Uskon, että nämä meidän mestarit tässä Holmesina ja Watsonina, kun tekevät työtään, luulen, että on hauskaakin siellä.

Ei tämä ole mikään jämä jostain laarinpohjalta.

Muissa rooleissa nähdään Veera Degerholm, Jere Riihinen ja Aku Sajakorpi.

– He näyttelevät kukin kymmenkunta roolia ja tekevät tarinan kummalliset hahmot, Raipia kertoo.

Hela ja Heiskanen näyttelevät Baskervillen koirassa ensimmäistä kertaa yhdessä teatterilavalla.

– TV:n puolella ollaan kyllä pelleilty, Hela veistelee.

– Olen oikein iloinen, että sain tämän roolin. Kun Panu soitti ja kysyi, että tulisinko, hän ei kerinnyt edes lausetta loppuun sanoa, kun sanoin että tulen, Heiskanen kertoo.

– Kun on tehnyt näitä omia monologeja ja sitten toistaalta kymmenen vuotta tuolla naapuripytingissä näytellyt saituria, tässä erikoispartiomiehen viittaa sovitellaan. Spesiaalimpi rooli, Heiskanen pohtii.

Helan mielestä Baskervillen koira on Komediateatterilta raikas valinta.

– Ei tämä ole mikään jämä jostain laarinpohjalta. Yllätti, kun Panu soitti, olin yllättynyt, että tällaista tehdään ja ajattelin heti, että mahtava idea. Tämä ei ole sellainen, jota on pyöritetty kaikki paikat väsyksiin, Hela sanoo.

Koko kolmikko on innoissaan projektista.

– On hienoa, että tehdään tällaisella ryhmällä. Uskon, että näkyy lopputuloksessakin innostus tehdä tätä, Hela sanoo.

Ohjaaja Raipia toivoo, että teatteri olisi katsojalle elämys, jonka jälkeen voisi luontevasti todeta, että ”vau, olipa komea veto”.

– Yleisöllä pitäisi olla sellainen, että ovat saaneet kokea jotain sen kaksi tuntia. Silloin esitys on hyvä, jos siellä on tunnehaitari. On vedetty ne palkeet auki ja laitettu kiinni ja saanut kokea kaikkea, Heiskanen jatkaa.

Tavoitteet ovat pääparivaljakolla selkeät.

– Tehdä tästä hyvä juttu, Heiskanen sanoo.

– Sellainen juttu, josta puhutaan, Hela täydentää.

Komediateatterissa nähdään syksyllä myös ranskalaiskomedia Kolmen kimppa. Sen ohjaa Mika Nuojua. Rooleissa nähdään Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen ja Jere Riihinen. Nuojua nähdään myös lavalla, kun hän hyppää Palmu -näytelmän etsivä Kokin rooliin.

Tampereen Komediateatteri

Syksyn ohjelmisto

Baskervillen koira

Kolmen kimppa

Levätkää rauhassa, Komisario Palmu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut