Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalla on nyt ennätysmäärä uusia avoimia työpaikkoja

Pirkanmaan työttömyysaste oli tammikuussa 9,7 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli 23 892 henkilöä, mikä on samaa tasoa kuin ennen koronapandemiaa tammikuussa 2020.

Viime vuoden tammikuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski yli 21 prosenttia ja lomautettujen 50 prosenttia. Luvuissa on kuitenkin kasvua joulukuusta 2021, mikä johtuu osittain kausivaihtelusta. Työttömyyden lasku on hidastunut.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-palveluihin ennätysmäärä, lähes 15 900 kappaletta. Se oli 42 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Uusia työpaikkoja oli tarjolla eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus-, korjaus- ja valmistustyössä sekä prosessi- ja kuljetustyössä. Myös kesätöitä on tarjolla runsaasti. Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi etenkin keski-asteen koulutuksen saaneiden joukossa.

Pitkäaikasityöttömien määrä jatkoi kasvuaan tammikuussa. Yli vuoden työttömänä olleita oli 5 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna. Yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli puolestaan 37 prosenttia enemmän vuoden 2021 tammikuuhun verrattuna.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 273 726 henkilöä, joista lomautettuina 29 136 henkilöä. Keskimääräinen työttömyysaste oli 10,4 prosenttia. Pirkanmaan työttömyysaste oli maan kolmanneksi matalin Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan jälkeen.