Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kokoomus esittää Kari-Matti Hiltusta aluehallituksen johtoon – valtuuston varapuheenjohtajaksi halutaan Anna-Kaisa Ikonen

Pirkanmaan kokoomuksen aluevaltuustoryhmä on päättänyt Pirkanmaan kokoomuksen paikkajakoesityksen hyvinvointialueen toimielimiin.

Aluehallituksen puheenjohtajaksi esitetään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin entistä johtajaylilääkäriä, lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltusta ja aluevaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Tampereen pormestaria Anna-Kaisa Ikosta.

– Kykypuolueena kokoomuksella oli ylitarjontaa avaintehtäviin Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Aluehallituksen puheenjohtajan ja valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan valinnoissa painotimme äänimäärän lisäksi osaamista ja kokemusta johtamisesta, yhteiskunnallisista verkostoista sekä sosiaali- ja terveyspalveluista. Kari-Matti Hiltunen on toiminut esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä ja sosiaalipolitiikasta tohtoriksi väitellyt Anna-Kaisa Ikosen monipuolisten tehtävien joukkoon sisältyy jaksot Tampereen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavana apulaispormestarina, sote-ministeriryhmässä sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, Pirkanmaan kokoomuksen puheenjohtaja Aleksi Jäntti kertoo tiedotteessa.

Aluehallituksen jäseniksi esitetään aluevaltuustoryhmän puheenjohtajaa Leena Kostiaista Tampereelta, Pirkkalan pormestaria Marko Jarvaa sekä rehtori Jari Anderssonia Sastamalasta. Puheenjohtajiksi nousevat tarkastuslautakuntaan Ilkka Sasi Tampereelta, konserni- ja toimitilajaostoon Juho Ojares Ylöjärveltä, tulevaisuusvaliokuntaan Ida Leino Tampereelta ja vähän palveluja käyttävien asiakkaiden sosiaali- ja terveysvaliokuntaan Kaija Holli Tampereelta.

Sasi siirtyy Tampereen kaupungin apulaispormestariksi vuonna 2023, jonka jälkeen tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi nousee Touko Sikala Orivedeltä. Varapuheenjohtajiksi puolestaan esitetään henkilöjaostoon Anneli Tainaa Tampereelta, hyvinvointi-, yhteistyö- ja kokonaisturvallisuusvaliokuntaan Jocka Träskbäckiä Lempäälästä ja paljon palveluita käyttävien asiakkaiden sosiaali- ja terveysvaliokuntaan Mauri Jussilaa Kangasalta.

Aluevaltuusto päättää paikkavalinnoista ensimmäisessä kokouksessaan tiistaina 8. maaliskuuta.